Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

„Ходај усправно – Палић 2012.“

23.08.2012.

У оквиру пројекта „Ходај усправно – Палић 2012.”, који финансира Министарство омладине и спорта, у недељу, 26. августа 2012. године у ресторану „Вила Викторија плус”, на Палићу, одржаће се прво спортско надметање Савеза бубрежних инвалида Војводине и Савеза друштава Војводине за борбу против шећерне болести у дисциплинама шах, пикадо и висећа кугла, саопштено је на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

6121_1.jpg

Према речима Зоран Мишковића, председника Савеза бубрежних инвалида Војводине и Удружења бубрежних инвалида Суботице, циљ пројекта „Ходај усправно” је да се бубрежним болесницима омогући да иду на бањско лечење о трошку Фонда за здравство и да тамо имају могућност за дијализу.

- Наша иницијатива је да у будућности покушамо да у мрежи наших бањских лечилишта никну дијализни центри. Светли тренутак у борби бубрежних болесника који су били на дијализи у Суботици је четворо пацијената код којих је урађена кавадерична трансплатација. На хемодијализи у Суботици је тренутно 78 лица, док је на трбушној дијализи 12 пацијената, рекао је Мишковић, и додао да су организатори посебно захвални суботичком Геронтолошком центру који је омогућио потребне реквизите за спортско надметање Савеза бубрежних инвалида Војводине и Савеза друштава Војводине за борбу против шећерне болести.

Члан Градског већа задужен за здравство, социјалну заштиту и заштиту животне средине др Атила Ченгери рекао је како Одељење за хемодијализу у Општој болници ради пуним капацитетом, да су алармантни подаци колико Суботичана уствари болије од дијабетеса и да је будућност у превенцији настајања бубрежних болести и у редовној контроли шећера код изабраног лекара.

- Добили смо алармантне податке колико Суботичана болује од дијабетеса а да то и не зна. Тако је, примера ради, једна жена у Таванкуту имала индекс шећера у крви 20 и хитно је упућена у болницу. Зато су базари здравља које већ годинама организујемо драгоцени, а најбољи начин да се спречи дијабетес, болест која иначе најчешће доводи до застоја рада бубрега је превенција, односно редовно контролисање код лекара опште праксе, истакао је Атила Ченгери.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја