Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Дан борбе против сиромаштва

12.10.2011.

Поводом обележавања Светског дана борбе против сиромаштва, 17. октобра, Град Суботица обезбедио је 2.004 пакета хране и хигијене који ће бити подељени социјално угроженим Суботичанима. Поступак јавне набавке спровео је Центар за социјални рад који је утврдио и критеријуме по којима ће корисници новчане помоћи добити велики или мали пакет. Дистрибуцију ће урадити Црвени крст.

4923_1.jpg

Сиромаштво и у нашој средини, и у свету погађа широке слојеве становништва, а наши закони и прописи на нивоу града омогућавају нам да као локална заједница обезбедимо социјална права нашим суграђанима у стању социјалне потребе, рекла је члан Градског већа задужена за социјалну заштиту и здравство Мариа Биачи.

- У нашој одлуци о остваривању права у области социјалне заштите из надлежности Града Суботице је и право на пакет хране, које могу да остваре корисници новчане социјалне помоћи који не користе услуге Народне кухиње. Ове године из градског буџета издвојено је 3.752.000 динара за обезбеђивање пакета хране и хигијене. Ми смо ту одлуку правовремено привели крају и пакети хране и хигијене ће, у складу са прописима, бити додељени крајњим корисницима, казала је Мариа Биачи.

Центар за социјални рад и ове године спровео је поступак јавне набавке и том пиликом набављена су, укупно, 2.004 пакета, рекао је директор Центра Милутин Блажић.

- У питању су 883 велика пакета тежине 18,5 килограма по пакету са 36 основних прехрамбених артикала, и 1.121 мали пакет тежине осам килограма са 20 прехрамбених артикала. Одређивање ко ће у Светском дану борбе против сиромаштва добити пакет ишло је у сарадњи са комисијама месних заједница и колега који на терену обављају посао, а пакете ће добити корисници новчане социјалне помоћи. У понедељак, 17. октобра дистрибуираће се 547 великих и 691 мали пакет. Велики пакети хране намењени су породицама са два и више чланова, а мали појединцима, истакао је Блажић.

Пакети ће се дистрибуирати у месним заједницама, а корисници који их добијају већ су писмено обавештени, рекао је секретар Црвеног у Суботици Михаљ Пеце.

- Расподела пакета хране почеће 17. октобра, од 10 часова, у свим месним заједницама. За месне заједнице Центар I, II и III, преузимање пакета биће организовано у амфитеатру Црвеног крста, такође у понедељак, од 10 часова, рекао је Пеце.

Пакети хране ће у месним заједницама бити до петка, 21. октобра, а ако их корисници ни до тада не подигну биће враћени у складиште Црвеног крста где ће их, од понедељка, 24. октобра, корисници такође моћи да подигну уз позив на име и личну карту.

На данашњој конференцији за новинаре разговарало се и о усклађивању права на новчану социјалну помоћ по новом Закону који је усвојен 12. априла ове године. У априлу је било 2.317 корисника новчане социјалне помоћи у Суботици, а са јучерашњим даном 2.571 породица, рекао је Милутин Блажић.

- Према старом закону, просечан износ новчане социјалне помоћи у Суботици био је 6.814, а по новом 8.723 динара. Укупан број људи који примају социјалну помоћ је 6.200 корисника. За њих је важно да ће са следећом исплатом помоћи, која ће бити 25. октобра, добити и разлику од априла. Социјалну помоћ може да оствари лице које има приходе мање од 6.552 динара и нема вишка некретнине, а радом не може да заради више новца, казао је Блажић.

Током ове године, Народна кухиња Црвеног крста у Суботици припрема оброке за 1.000 корисника, а дели их на 17 пунктова који покривају 22 месне заједнице на територији града. Михаљ Пеце је рекао да су средства обезбеђена за несметани рад кухиње до краја године.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја