Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављена 39. седница Скупштине града

06.09.2023.

„Сутра ћемо да одржимо 39. редовну седницу Скупштине града Суботице. То ће у овом месецу бити друга седница, пошто смо 1. септембра имали свечану седницу поводом Дана града. Имаћемо по броју тачака скромну седницу од седам тачака дневног реда али мислим да је најзначајније што ћемо да одржимо ритам, што ћемо и овог месеца имати редовну седницу Скупштине града“, казао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 39. седнице Скупштине града Суботице која је заказана за 7.септембар 2023. године (четвртак), са почетком у 9.00 часова.

 

Међу најбитнијим тачкама он је, овом приликом, издвојио приступање изради Плана генералне регулације насеља Чантавир.

„То је посао који радимо у континуитету у вези свих постојећих месних заједница, и градских и приградских, а сада долази на ред Чантавир што значи да ћемо створити оквире  за још већа улагања у комуналну инфраструктуру у Чантавиру.  Као што знате ова планска документа су правни предуслов да се  све регулише што се тиче инфраструктуре. У претходне три године је доста урађено на  инфраструктури у Чантавиру и у вези путне инфраструктуре и још неких реализованих пројеката, а овај план ће створити услове за то да ове инвестиције буду још веће, а рок за израду овог плана је 12 месеци“, објаснио је др Балинт Пастор.

Осим тога, рекао је др Балинт Пастор врше се измене у Одлуци о осниваању буџетског фонда за подстицај развоја младих талената града Суботице.

„Ту ћемо направити мале измене у односу на овогодишњу одлуку. Град ће  стипендирати 35 студената, 35 ученика средњих школа и 30 ученика основних школа у висини од три милиона динара. Овогодишњи износ је био 2,5 милиона, значи доћи ће до повећања“, нагласио је др Балинт Пастор.

„Усвојићемо Одлуку о мрежи дечјих вртића на територији града Суботице. Ова одлука садржи све вртиће и у оквиру предшколске установе ’Наша радост’ као и приватне вртиће укључујући и мађарску предшколску установу и вежбаону „Вацкор“ чији је оснивач Национални савет мађарске националне мањине“, истакао је др Балинт Пастор.

Он је, такође, подсетио и на Одлуку по којој је од 1. септембра бесплатан боравак деце у вртићима.

Упитан од новинара да прокоментарише дешавања и оштећења слова на Биковачкој петљи др Балинт Пастор је рекао да мисли да је најбитније да су сви осудили тај вандалски чин или те вандалске чинове.

„Сви разумеју да се овде не ради о  оштећењу имовине или неких ствари него се ради о много опаснијим стварима  тако да је битно да је град јединствен по том питању, да је то осуђено. Ја нисам  знао, нити је било ко од нас знао за оштећење ћириличних натписа од пре месец и по дана, да смо знали осудили би наравно, јер ту нема разлике да ли је на српском, мађарском или било ком  другом језику, да ли је ћирилица или латиница. Значи свака таква радња је за  осуду и то су опасне ствари. Мислим да је јако значајно што је и министар Момировић био и осудио тај чин у име  Владе Републике Србије. Реаговао је и заштитник грађана и заштитница равноправности тако да очекујемо и даље да надлежни органи утврде ко стоји иза тога. Што се тиче  ових других смешних натписа то је класично таргетирање али то иде у рок службе тако да не бих то претерано коментарисао“, рекао је др Балинт Пастор.

На питње о аква парку и прецизирању цена др Балинт Пастор је рекао да мисли да је јако значајно што је председник Републике био и обишао тај објекат и што су грађани Суботице први пут били у  прилици да реално виде како тај Аква парк изгледа, јер су биле злонамерне  инсинуације и објаве о томе  како би тај  Аква парк могао да изгледа.

„Од петка се  то тачно зна, како изгледа и на  телевизијама са националном фреквенцијом је тај обилазак уживо био приказиван тако да је практично свако у држави који је желео да види како то изгледа  могао да види. Мислим да је тај посао што се тиче  изградње завршен онако како смо обећали до краја августа. Што се тиче рада гадоначелник је  15. августа потписао уговор са закупцем, а пре тога је био јавни конкурс и оператер по том уговору има рок од месец дана за отварање Аква  парка, у смислу да људи могу да дођу и да уживају у свему што аква парк може да пружи. Значи врло брзо ће се први купачи тамо појавити, значи сада је већ питање дана. У току су још неке  уобичајене ствари, као што је набавка лежаљки од стране  оператера, опремање кухиње и тако даље. Цене одређује Скупштина  доо Парк Палић и то ће се данас учинити тако да је све спремно за отварање аква парка за купаче. Не бих се  сложио са оценама да је сезона прошла, јер ће сезона трајати током целе године пошто има и отворених и затворених садржаја тако да ће истовремено више  стотина људи моћи да уживају у Аква парку и током  зимских месеци“, истакао је др Балинт Пастор.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>