Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

На Палићу почео 17. Међународни ултрамаратон

03.06.2023.

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор  (Dr. Pásztor Bálint) данас je, код палићке Велике терасе, симболичним пресецањем врпце означиo почетак 17. Међународног ултрамаратона на Палићу, дводневне манифестације на којој ће се надметати око 60 такмичара из, како је најављено, Mађарске, Хрватске, Румуније, БиХ, Немачке, Бразила и Србије. Тачно у подне кренули су такмичари у тркама на шест часова и 24 часа, у поноћ стартује дванаесточасовна трка и ултрамаратон на 100 километара, а у недељу ујутру, у шест часова, почиње трка  на 50 километара. Трке се одржавају на међународно верификованој стази дужине 530 метара и истовремено су и квалификације за светско првенство.

 15822_1.jpg

Председник Скупштине града др Балинт Пастор, изјавио је, том приликом, да је ултрамаратон на Палићу тријумф снаге, воље и издржљивости н да му је изузетно драго што је наша суграђанка Елива Јаноши, која је 1995. године потпуно заслужено добила признање 'Про урбе' Града Суботице, већ по 17. пут организовала ову традиционалну  међународну и регионалну трку у ултрамаратону.

15822_2.jpg

„Овде ће се надметати такмичари из седам земаља, њих шездесетак, на стази која је дугачка свега 530 метара, али ће се такмичити наредних шест, дванаест, односно 24 часа, у зависности од тога у којој дисциплини учествују. Биће, такође, и трке на 50 и 100 километара. Палић, дакле, није значајан само за туризам и за културу, већ и за спорт, тим пре што има изузетно богату и дугу спортску традицију. Наиме, Лајош Вермеш је 16 година пре првих Олимпијских игара у Атини организовао ’Палићку олимпијаду’ и и Елвира Јаноши покушава да ту традицију наставqа што се тиче тркача, односно ултратркача“, нагласио је др Балинт Пастор.

15822_3.jpg

Уз истицање да се ултрамаратон на Палићу одржава на, како је рекао, можда најлепшој стази на свету – поред  Палићког језера и најлепших грађевина на Палићу, др Балинт Пастор је свим учесницима ултрамаратона пожелео добре временске услове и добар временски резултат, а Српском атлетском савезу и координатору у Савезу Горану Чегару изразио захвалност што и ове године учетвују у организацији међународног ултрамаратона на Палићу.

15822_4.jpg

Такмичарима ултрамаратона је, у име Српског атлетског савеза и лично име, усех у надметањима и добре резултате пожелео Горан Чегар. Организатори 17. Међународног ултрамаратона на Палићу су Ултрамаратонски савез Србије, Ултрамаратонски клуб „Paligo Palus“ и Српски атлетски савез.

15822_5.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>