Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Усвојен ребаланс буџета Града Суботице за 2023. годину

01.06.2023.

Одборници Скупштине града Суботице данас су, на  36. редовној седници локалног парламента одржаној у Великој већници Градске куће, донели Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Суботице за 2023. годину. Ребалансом усвојени обим буџета износи нешто више од 9,25 милијарди динара, што је за 737,16 милиона динара више од обима буџета усвојеног у децембру 2022. године.

15819_1.jpg 

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је, обраћајући се медијима након доношења ове одлуке, подсетио да је Одлуком о буџету града Суботице за 2023. годину, усвојеном на седници Скупштине града у децембру 2022. године, утврђен обим буџета у износу од 8.515.351.000 динара, да се остваривање прихода буџета за текућу годину одвија према планираној динамици и да је реализација у првом кварталу 31,80 одсто, што је добар показатељ остварења.

„Усвојеним ребалансом, обим буџета износи 9.253.513.000 динара и у односу на текући план усвојени обим буџета је већи за 737.162.000 динара. Буџет је увећан зато што је дошло до суфицита средстава на основу завршног рачуна Града Суботице за 2022. годину. Износ наменских трансфера од виших нивоа власти значајно је повећан већ у првом кварталу ове године. Град је остварио приходе од трансфера за суфинансирање куповине и адаптације Буњевачке куће у висини ос 19.071.000 динара, суфинансирање изградње Омладинског центра у износу од 21 милион динара и суфинансирање изградње саобраћајне инфраструктуре, где је одлука потписана и ускоро се очекује трансфер у висини од 250 милиона динара“, нагласио је градоначелник Бакић.

На позицији расхода, додао је, морала су да се обезбеде додатна средства за режијске трошкове и трошкове превоза запослених код директних и индиректних корисника буџетских средстава, за превоз ученика и за текуће поправке и одржавање објеката и опреме у својини града.   

 15819_2.jpg

„Услед рата у Украјини, енергетске кризе и, донедавно, пандемије вируса ковида 19 дошло је до поремећаја цена на тржишту и ми смо морали да испратимо та повећања како бисмо санирали одређене позиције због директних и индиректних корисника буџета града“, казао је градоначелник Бакић.

Упитан да ли ће титула „Европски град спорта“ коју ће Суботица носити у 2024. години изискивати неки нови ребаланс за наредну годину и какве бенефите од те титуле очекују град Суботица и спорт у овом граду, градоначелник Бакић је рекао да је непосредно пред почетак данашње, 36. седнице Скупштине града Суботице из Европске асоцијације престоница и градова спорта (АЦЕС Еуропе) стигла вест да је у конкуренцији 30 градова Суботица проглашена за „Европски град спорта“ у 2024. години.

„Као што сам рекао и за скупштинском говорницом, титула ’Европски град спорта’ коју ће наш град понети у 2024. години је изузетно признање за Суботицу. У децембру ове године суботички спортисти ће унети заставу Србије у Европски парламент. Ово је велико признање за сав напор, свих ових деценија уназад, спортских радника нашег града и спортиста Суботице за све освојене медаље на државним, европским и светским првенствима, као и на олимпијским такмичањима. Од тога ће град и грађани Суботице имати бенефите, нарочито спортисти. Ово нам је додатни мотив да још више улажемо у спортску инфраструктуру и наше спортисте који су, како сам то већ много пута рекао, најбољи амбасадори нашег града, што се и сада потврдило“, подвукао је градоначелник Стеван Бакић.

 15819_3.jpg

На данашњој седници Скупштине града Суботице усвојено је свих 11 тачака дневог реда.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>