Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављена 36. седница Скупштине града Суботице

31.05.2023.

„Сутра ћемо да одржимо 36. редовну седницу Скупштине града Суботице са, укупно, 11 тачака дневног реда међу којима су најбитније доношење Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Суботице за 2023. годину и доношење Одлуке о консолидованом завршном рачуну Града Суботице за 2022. годину“, казао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној поводом 36. седнице Скупштине града Суботице која је заказана за 1. јун 2023. године (четвртак), са почетком у 9.00 часова.

 15818_1.jpg

Говорећи о доношењу Одлуке о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Суботице за 2023. годину, др Балинт Пастор је навео неколико пројеката који ће се реализовати захваљујући изменама буџета, односно овом ребалансу.

„С једне стране,  у потпуности ће се обновити и проширити пут између Шупљака и Малих Пијаца, дакле онај део пута који је на територији нашег града. То је прометан пут, тако да је његова реконструкција у интересу и грађана Града Суботице и грађана Општине Кањижа. Ја говорим о граду и општини, али то је, наравно, од превасходног значаја за мештане ових насеља, а како је то и најкраћи и најбржи пут до општине Кањижа и Потисја обнова и проширење овог пута је и од ширег, регионалног значаја“, истакао је др Балинт Пастор.

Поред тога, додао је, изградиће се и бициклистичка стаза од „Бувљака“ ка Индустријској зони „Мали Бајмок“.

„То су запослени у индустријској зони од нас годинама  очекивали, тако да ме изузетно радује што ће Град Суботица, уз помоћ АП Војводине, реализовати и тај пројекат након усвајања овог ребаланса. Обезбеђена су већа средства и за асфалтирање улица  у нашем граду, а ту мислим и на сам град, и на приградска насеља“, рекао је др Балинт Пастор.

Упитан за колики износ ће овим ребалансом бити увећан обим буџета за 2023. годину, др Балинт Пастор је рекао да  је у односу на текући план предложени обим буџета  већи за нешто мало више од 737 милиона динара и да предложеним ребалансом обим буџета за ову годину износи нешто више од 9,25 милијарди динара.

Доношење Одлуке о консолидованом завршном рачуну Града Суботице за 2022. годину је друга најбитнија тачка сутрашње седнице Скупштине града, казао је др Балинт Пастор, и додао да очекује да ће ова одлука, као и обично, бити усвојена једногласно, тим пре што ово остварење буџета може да послужи као пример другим локалним самоуправама.

 15818_2.jpg

„Буџет се остварио око 90 одсто, ту мислим на просек и приходне и расходне стране. То је заслуга ове наше градске управе и, свакако, може да послужи као пример другим локалним самоуправама. И када већ говоримо о остварењу буџета за прошлу годину, односно о завршном рачуну, желео бих да подсетим да су неки пројекти прошле године из буџета реализовани као што је: асфалтирање улице Други виногради у Чантавиру, асфалтирање улице Доже Ђерђа у Хајдукову, проширење водоводне мреже у одређеним месним заједницама као што су, примера ради, МЗ 'Зорка’ и МЗ 'Жељезничко насеље', поправка крова на нашој Градској кући, односно на згради Велике терасе на Палићу, обнова римокатоличке цркве у Бајмоку итд. То су само неки од многих пројеката који су реализовани прошле године, из прошлогодишњег буџета“,  нагласио је др Балинт Пастор.

Према његовим речима, на дневном реду сутрашње седнице наћи ће се и  доношење Одлуке о доношењу Плана генералне регулације VIII за зоне „Жељезничко насеље“ и „Макова седмица” и део зоне „Мали Радановац“.

„Tо је значајно у погледу изградње железничке пруге, а поред тога и због будућег развоја комуналне инфрасруктуре у овим месним заједницама, регулације улица која је први предуслов за изградњу комуналне инфраструктуре у тим улицама. Ради се, значи, о једном планском документу и овим планом генералне регулације стварају се могућности за отварање неких нових улица у овим деловима нашег града“, истакао је др Балинт Пастор.

На сутрашњој седници расправљаће се, како је рекао, и о неколико кадровских решења. 

„Уколико Скупштина подржи предлог, Бригита Јаношић Барати ће бити именована за директорку Центра за  социјални рад Града Суботице. И два в. д. директора биће бирана на четворогодишњи мандат након спроведеног конкурса, а то су Викторија Салма, која ће бити директорка Савремене  галерије, и Александар Медаковић, који ће бити директор Туристичке  организације града Суботице“, закључио је др Балинт Пастор.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>