Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

На Палићу почео 71. Конгрес психолога Србије

25.05.2023.

У Студентском одмаралишту на Палићу,  јуче је почео Конгрес психолога Србије под називом „Нови хоризонти (сајбер) психологије“ на коме учествуje око 200 психолога  који се баве изазовима нове технологије и сајбер простором. Конгрес је почео минутом ћутања у помен жртвама два масовна убиства која су се десила у основној школи „Владислав Рибникар” и селима у околини Младеновца. Отварању Конгреса присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је том приликом подсетио на, како је рекао, пажње вредан податак да се овај конгрес одржава једном годишње, од 1953. године – када је Друшто психолога Србије и основано.

 15810_1.jpg

„Нарочито ми је драго што је ово трећи  пут да се Конгрес одржава на овим просторима, у Суботици и на Палићу, и на то смо изузетно поносни. Оно што још краси овај Конгрес је пракса да се увек одржава у неком другом месту с циљем да се ради промоција струке, да се презентује њен рад, а уједно се промовише и локална заједница. Битно је и нагласити да овај Конгрес има свој континуитет, да никада није  долазило до прекида без обзира на све околности које су се догађале у држави и друштву од тог времена па до данас“, истакао је Стеван Бакић

Он је навео да је тема Конгреса увек била тема тог времене као што је и данас тема изазови нове технологије и сајбер простора у коме се налазимо, и додао  - нажалост.

15810_2.jpg 

„Припадам старој гарди која има већи отпор према једном делу ове нове технологије, не према свему већ према једном делу. Сматрам да је доста утицала на нашу децу, јер поред значаја који има породица, додатни утицај има нова технологија, портали и сајтови на којима се приказује и шта треба и шта не треба. То је  моје мишљење и надам се да ће ту држава успети да заведе мало реда“, рекао је Бакић.

Он је истакао да је Конгрес прилика да се размењују  искуства, представљају  радови и пројекти али и доделе награде за постигнуте успехе.

„Ову прилику користим да свим добитницима признања честитам, да им пожелим пуно успеха у раду и животу као и свим  осталим учесницима. Пожелео бих вам да успешно радите на Конгресу, да закључке које будете извели дају допринос развоју струке и  науке у нашој држави. Желим вам да поред рада имате времена и за одмор да упознате лепоту, историју и културу наше Суботице која је изузетно богата и препуна традиције“, додао је Стеван Бакић.

 15810_3.jpg

Присутнима на отварању Конгреса обратиле су се и председница Друштва психолога Србије  др Тамара Џамоња Игњатовић, председница Програмског одбора Конгреса психолога Србије 2023 др Гордана Ђигић, председница Извршног одбора Друштва психолога Србије Марина Надејин Симић и председница Организационог одбора Конгреса Бранка Тишма.

Друштво психолога Србије награду за животно дело доделило је академику проф. др Александру Костићу,  награда „Борислав Стевановић“ припала је др Душици Филиповић Ђурђевић и др Јелени Опсеници Костић, награда „Живорад Жижа Васић“ додељена је психолошкињи Бранки Тишми. Овом приликом додељене су и друге награде.

15810_4.jpg

Током Конгреса психолога Србије на Палићу који се одржава од 24. до 27. маја на програму су различити облици учешћа као што су: усмена саопштења, симпозијуми, округли столови, трибине, постер презентације, радионице, семинари, промоције књига или састанци секција и подружница Друштва психолога Србије. 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>