Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Председник Скупштине града др Балинт Пастор свечано отворио Фестивал „Folk music fest“

21.05.2023.

Председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) данас je, на Палићу, свечено отворио Фестивал фолклорне музике „Folk music fest“ који се 20. и 21. маја одржава на палићкој Великој тераси. Уз изражавање захвалности Удружењу грађана „Јухасок“ што по девети пут организује „Folk music fest“, др Балинт Пастор је, тим поводом, истакао да је овај фестивал први у низу културних и спортских манифестација које ће се током овог пролећа и предстојећег лета одржавати на Палићу.

 15804_1.jpg

„Велико ми је задовољство што могу да отворим 9. ’Folk music fest’, једну од  манифестација коју финансијски подржава и Град Суботица. Мислим да овај фестивал заслужује ту подршку и надам се да ће се следеће године одржати и десети, јубларни,’Folk music fest’“, рекао је др Балинт Пастор.

Ми већ годинама, додао је, не само да говоримо, већ и чинимо нешто конкретно у смислу да Палић вратимо на мапу туристичке понуде овог региона.

15804_2.jpg 

„За то су неопходне грађевине у стилу мађарске варијанте сецесије – Велика тераса, Музички павиљон, Водоторањ, Женски штранд. Неопходан је, такође, и леп амбијент и парк какав овде имамо и који је у овако добром стању захваљујући томе што га одржава ДОО ’Парк Палић’. Решавамо и проблеме око Викенд насеља и након неколико деценија оно ће изгледати онако како то доликује једном насељу као што је Палић. Завршавамо и Аква парк, а с обзиром на то да је израђена пројектно-техничка документација, очекујемо да се крене и са обновом Водоторња. И поред свих тих елемената, неопходне су и квалитетне спортске и културне манифестације. Данашњи дан, или цео овај викенд, можемо да сматрамо отварањем туристичке сезоне на Палићу током које ћемо, овог пролећа и предстојећег лета, имати врло сличне манифестације спортског и културног типа. Позивам све наше суграђане, као и домаће и иностране туристе да до краја туристичке сезоне на Палићу проведу по неколико сати, па и дана“, нагласио је др Балинт Пастор.

Присутне на Великој тераси на Палићу поздравио је и пожелео им да уживају у богатом музичком програму и председник Удружења грађана „Јухасок“, Габор Јухас.

15804_5.jpg 

„Посебно смо захвални запосленима предузећа ’Парк Палић’ д.о.о. и директорки Валерији Денч, који су пружили значајну помоћ у организовању Фестивала ’Folk music fest’. Наша заједничка тежња је да организовањем оваквих манифестација и привлачењем домаћих и страних посетилаца допринесемо обогаcћивању туристичке понуде на Палићу“, рекао је, између осталог, Габор Јухас.

Након свечаног отварања (око 16.00 часова), Фестивал је настављен тренутно најтраженијим дечјим програмом: музичком бајком о Чаробној шуми певачице Јулчике Пар. Потом је наступио тамбурашки оркестар „Данубиа“, из Шикешда, који изводи јужнословенску и ромску музику, а на крају тог концерта публика је имала прилику да ужива у јединственом амбијенту карневала у Мохачу са познатим бушарима. У оквиру богатог програма Фестивала концерт је одржо и ансамбл „Черемпеле“ из Панчева, након тога публику је забављао оркестар „Кокаш“ из Закарпатске области, а серију концерата је затворио познати мађарски музички ансамбл „Бажева“, који је свирао од 20.00 часова.

 15804_3.jpg

Програми Фестивала „Folk music fest“ почели су већ у суботу, 20. маја, од 17.00 часова наступом домаћина, оркестра „Јухас“. Након тога, на сцени Велике терасе наступио је један од најомиљенијих ансамбала суботичке публике: Тамбурашки оркестар „Равница“, а потом се публици представио и оркестар „Магош“, један од најаутентичнијих мађарских бендова у Панонској низији.

15804_4.jpg

Покровитељи Фестивала су: Град Суботица, Панонска мрежа заштите и очувања културне баштине и аутохтоних воћних врста, Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама и Фонд за националну културу Мађарске.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>