Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

На Палићу отворена Међународна стручно-научна конференција Хоризонти 2023

12.05.2023.

Висока школа струковних студија за образовање васпитача и тренера из Суботице организује, 12. и 13. маја, у Конгресној сали „Мале гостионе“ комплекса „Ellite Palić“ на Палићу, 13. Међународну интердисциплинарну стручно-научну конференцију Хоризонти 2023 – „Стручне и научне иновације у пракси“, на којој поред предавача из наше земље учествују и предавачи из БиХ, Хрватске, Словеније, Северне Македоније, Грчке, Пољске, Русије и Енглеске. Данашњем свечаном отварању ове дводневне конференције присуствовао је и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, рекао да организација конференције Хоризонти 2023, која је позната по својој дугој традицији и одржава се већ по тринаести пут, представља важан догађај за Високу школу струковних студија за образовање васпитача и тренера, али и за град Суботицу.

 15791_1.jpg

„Конференција Хоризонти 2023 има за циљ да укаже на важност размене знања и искустава, а тема овогодишње конференције ’Стручне и научне иновације у пракси’ нас наводи на размишљање колико су важне иновације у свим областима које су обухваћене овом конференцијом. Захваљујући организаторима конференције, Суботица је постала домаћин еминентним стручњацима из области биомедицинских наука, друштвено-хуманистичких наука, спортских наука и информатичких наука. Овом приликом бих се захвалио и страним предавачима из осам земаља: БиХ, Хрватске, Словеније, Северне Македоније, Грчке, Пољске, Русије и Енглеске, који су својим доласком на ову конференцију потврдили њен међународни значај“, истакао је градоначелник Бакић.

Он је изразио задовољство што се, како је рекао, конференција одржава на Палићу, туристичкој дестинацији прве категорије у Републици Србији и једној од најлепших и најатрактивнијих туристичких дестинација у нашој земљи.

 15791_2.jpg

„Надам се да ће учесници ове конференције, поред стручне и научне сарадње, имати прилику да уживају у природним лепотама Палића и околине. Као градоначелник Суботице, желим да поздравим ректора Универзитета у Новом Саду, проф. др Дејана Мадића, и изразим задовољство што је својим присуством допринео значају ове конференције. Желим да поздравим и директорку Високе школе, др Власту Липовац, и похвалим чланове организационог одбора конференције који су својим трудом и напорима омогућили овај важан догађај. Желим вам успешну конференцију и квалитетне дискусије и закључке који ће  допринети развоју струке и науке како у нашој земљи, тако и ван њених граница“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

У оквиру свечаног отварања конференције, којој је присуствовао и председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек, присутнима су се обратили и директорка Високе школе струковних студија за образовање васпитача и тренера др Власта Липовац, и председник Организационог одбора конференције Хоритонти 2023, др. сци Борис Личина.

 15791_3.jpg

Након свечаног отварања конференције, своје радове су представили уважени пленарни предавачи из свих области које су обухвећене конференцијом: проф. др Дејан Мадић, ректор Универзитета у Новом Саду – уводно обраћање – физичко васпитање и спорт; проф. др Марија Јевтић, редовни професор Медицинског факултета Универзитета у Новом Саду – медицина и нутриционизам; проф. др Првослав Јанковић, професор емеритус – васпитање и образовање; проф. др Платон Совиљ, редовни професор Факултета техничких наука Универзитета у Новом Саду –информатика и друштво; проф. др Синиша Ковач, редовни професор Факултета за физичко васпитање и спорт Универзитета у Сарајеву – физичко васпитање и спорт.

15791_4.jpg

На конференцији учествује 117 аутора и коаутора, а пријављено је више од 60 радова. Поред свечаног отварања и пленарних предавања, данас су одржане и две сесије (биомедицинске науке и друштвено-хуманистичке науке), док ће сутра бити одржане три сесије (спортске науке, информатичке науке и друштвено-хуманистичке науке). Свечано затварање конференције одржаће се 13. маја, од 14.00 до 14.15 часова, у Конгресној сали „Мале гостионе“.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>