Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботици додељено 250 милиона динара за развој саобраћајне инфраструктуре

21.03.2023.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић данас је, у холу Покрајинске владе, уручио уговоре вредне укупно нешто више од 5,97 милијарди динара представницима 36 градова и општина за реализацију 37 нових капиталних пројеката у АП Војводини и наставак финансирања десет капиталних пројеката који су планирани као вишегодишњи. Реч је о пројектима у областима саобраћајне инфраструктуре, водоснабдевања, заштите вода, локалног и регионалног економског развоја, здравствене заштите и развоја спорта. На основу јавног конкурса за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре, објављеног 14. фебруара 2023. године додељена су средства у укупном износу од три милијарде и 247 милиона динара за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре у 26 градова и општина. У складу са одлуком о додели средстава, Граду Суботици је одобрено 250 милиона динара за пројекат „Саобраћајна инфраструктура у граду Суботици“. У име суботичке локалне самоуправе уговор је потписао градоначелник Стеван Бакић.

 15714_1.jpg

Игор Мировић, је, тим поводом, између осталог нагласио да је Покрајинска влада и ове године преко Управе за капитална улагања расписала јавни позив на који се одазвала већина локалних самоуправа, са којима ће се заједнички реализовати значајне инвестиције на територији Војводине и да је циљ да се покрену, као и ранијих година, значајне инвестиције које ће пре свега допринети локалном економском развоју, али и бољем и квалитетнијем животу свих становника Војводине.

 15714_2.jpg

Мировић је истакао да је направљена велика разлика од 2016. године до данас када је реч о управљању јавним финансијама и улагањима, јер не постоји пројекат који је Покрајинска влада најавила и који финансира, а да није реализован.

Градоначелник Бакић је изјавио да захваљујући потписивању овог уговора Град Суботица добија средства од Управе за капитална улагања АП Војводине у износу од 250 милиона динара за развој саобраћајне инфраструктуре и да ће тим средствима бити изграђено и рехабилитовано око 5,8 километара коловоза у 12 улица на територији града Суботице, као и 1,7 километара бициклистичке стаза која од града води према Привредној зони „Мали Бајмок“, где велики број Суботичана свакодневно одлази на посао.

„Драго нам је да су и ове, као и претходних година, од стране Управе за капитална улагања препознате потребе за развој саобраћајне инфраструктуре у Суботици и да ћемо на овај начин побољшати квалитет живота многим становницима нашег града. Као и до сада, надам се успешној сарадњи Града и Покрајине и у наредном периоду и верујем да ћемо заједно успети да решимо многе комуналне и инфраструктурне проблеме на територији нашег града“, истакао је градоначелник Бакић.

 15714_3.jpg

Нагласио је како је и Град Суботица издвојио средства за развој саобраћајне инфраструктуре у висини од  380 милиона динара и да ће се у току ове године израдити техничка документације за изградњу још 17 улица у нашем граду.

„Надам се да ће политика мира и стабилности коју спроводи наш председник Александар Вучић дати резултатa и да ће помоћи да Србија одоли огромним  притисцима, како бисмо могли да планирамо и да развијамо, и привредно и економски, наше градове и нашу лепу Србију“, поручио је градоначелник Стеван Бакић.

 15714_4.jpg

Средства за финансирање и суфинансирање пројеката у области саобраћајне инфраструктуре додељена су општинама: Ковачица, Нови Бечеј, Рума, Тител, Нова Црња, Сечањ, Опово, Алибунар, Сента, Апатин, Бач, Ковин, Пландиште, Пећинци, Житиште, Инђија, Жабаљ, Бачки Петровац, Темерин, Чока, Беочин и Ириг, и градовима: Панчево, Вршац, Сомбор и Суботица.

Додели уговора присуствовао је директор Управе за капитална улагања Војводине Милош Малетић.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>