Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Руководство Националног савета Мађара у радној посети локалној самоуправи

21.03.2023.

Председник Скупштине града Суботице и народни посланик, др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) и функционери локалне самоуправе града Суботице састали су се данас, у кабинету председника Скупштине града, са руководством Националног савета мађарске националне мањине (НСМНМ). Председник Скупштине града, др Балинт Пастор, изјавио је, тим поводом, да је тема сусрета била утврђивање главних смерница даље сарадње са Националним саветом мађарске националне мањине.

 

„Размотрили смо заједничка питања, наиме суоснивачи смо неколико културних институција у Суботици, а у нашем граду су значајна упоришта и у области образовања и информисања. Данашњи састанак пружио је прилику и да саопштимо да је Министарство културе Србије, као резултат консултација које смо са њима водили у фебруару, прошле недеље у нашу корист изменило дотадашње тумачење закона, тако да наша права ни пре усвајања веć договорене измене закона неће бити нарушена, нити ће овлашћења националног савета бити умањена”, нагласио је др Балинт Пастор.

 

Уз подсећање да је нови сазив Националног савета мађарске националне мањине формиран пре три месеца, др Балинт Пастор је рекао како се НСМНМ, не губећи време, латио посла, да је већ одржао четири редовне седнице и да је у току припрема стратегија.

„Од данас руководство Националног савета мађарске националне мањине креће у посете локалним самоуправама, а прва станица им је била Суботица. Закључак данашњег састанка је да ће локална самоуправа града Суботице и Национални савет мађарске националне мањине и убудуће заједнички деловати по свим питањима која се тичу наше заједнице”, истакао је др Балинт Пастор.

 

Састанку са председником Скупштине града др Балинтом Пастором и функционерима локалне самоуправе града Суботице, замеником градоначелника Имреом Керном, помоћницама градоначелника Хајналком Матин и Жужаном Магоши и заменицом начелника Градске управе  Аготом Балинт, у име Националног савета мађарске националне мањине присуствовали су председник НСМНМ Арпад Фремонд, председник Извршног одбора Националног савета Иштван Шаркези, потпредседница Националног савета Жофија Риго Пал и руководилац Канцеларије НСМНМ Емил Лулић. 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>