Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Потписани нови споразуми о пословно-техничкој сарадњи са Слободном зоном Суботица

10.03.2023.

Привредно друштво д.о.о. за управљање Слободном зоном Суботица закључило је данас, у Плавој сали Градске куће, споразуме о пословно-техничкој сарадњи са представницима вискошколских установа, средњих школа и предузећа.

 15692_1.jpg

Догађају је присуствовао и члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић, који је у име Града Суботице, градоначелника Стевана Бакића и лично име подсетио да је менаџмент Слободне зоне у циљу бољег повезивања праксе, теорије и науке недавно покренуо пројекат „Заједно до успеха“, с намером да се на једном месту интегришу наука, образовање, институти, привредна друштва и јавна предузећа.

 15692_2.jpg

„Данас смо се окупили на једном веома важном догађају и за Град Суботицу, и за цео  регион. Слободна зона је парадигма привредног успеха Суботице и данашњим потписивањем уговора о пословно-техничкој сарадњи синергија знања, вештина, пословног успеха и искустава некако је дошла до изражаја. Знање је најважнији и једини ресурс који се коришћењем увећава и нешто што ће, свакако, после овог догађаја ићи у правцу усавршавања“, истакао је Срђан Самарџић.

Директор д.о.о. за управљање Слободном зоном Суботица рекао је да се Слободна зона, у складу са својом новом етапом и начином пословања  коју је дефинисла новом стратегијом развоја, определила да позиционира привредно друштво у укупном привредном, друштвеном и економском животу овог града.

15692_3.jpg 

„Једна од тих активности јесте и започети пројекат 'Заједно до успеха' којим је дефинисано да од Слободне зоне Суботица направимо један интелектуални инкубатор. На то су нас понукала три осовна циља која смо желели да остваримо. Први је да повежемо науку, привреду, образовање и да направимо ту синергију, јер наука своју потврду добија оног тренутка када добије конкретизацију у пракси. Други циљ јесте јачање наших пројектних капацитета, будући да планирамо да са нашим партнерима са којима смо потписали споразум о пословно-техничкој сарадњи наступимо на међународним и домаћим пројектима како бисмо искористили нове изворе финансирања. Већ смо кандидовали неколико тема, за почетак ће то бити зелена економија и соларни панели. Трећи циљ је да наша Слободна зона буде иницијатор једног новог приступа, а то је веће позиционирање и подизање угледа и имиџа које Слободна зона има као један од бисера развоја нашег града, АП Војводине и Републике Србије“, нагласио је Саша Граворац.

Додао је да би још једно потписивање споразума о пословно-техничкој сарадњи требало да буде у септембру, а да ће потом уследити конференција коју ће Слободна зона припремити у сарадњи са високошколским установама након које сви потписани споразуми, како је рекао, „неће бити мртво слово на папиру, него ће добити свој садржај“.

 15692_4.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>