Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Окончана друга фаза радова на замени прозора у ОШ „Мирослав Антић“ на Палићу

09.03.2023.

Председник Скупштине града Суботице и народни посланик, др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint), државна секретарка у Министарству просвете, Анамарија Вичек (Vicsek Annamária), и потпредседник Покрајинске владе, покрајински секретар за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице, Жолт Сакалаш (Szakállas Zsolt), посетили су данас Основну школу „Мирослав Антић“ на Палићу поводом завршетка друге фазе радова на замени прозора на згради ове школе. Пројекат је финансиран средствима опредељеним на конкурсу Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

15690_1.jpg 

Уз истицање да се реализација пројекта одвијала у фазама зато што Покрајински секретаријат за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице треба да води рачуна о више стотина школа на територији АП Војводине, др Балинт Пастор је нагласио да су захваљујући средствима тог секретаријата завршени радови у овој школи, да је вредност радова у другој фази износила 2,5 милиона динара, а у претходној четири милиона динара.

 15690_2.jpg

„Поред ОШ 'Мирослав Антић', прошле године изведени су радови у још неколико суботичких основних школа, конкретно у школи 'Хуњади Јанош', у  Чантавиру,  а у Суботици у основним школама 'Мајшански пут' и 'Сечењи Иштван'. Желео бих, у име Града Суботице, да изразим захвалност ресорном покрајинском секретаријату. Данас смо овде и зато што је у току овогодишњи конкурс Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице. Желели смо томе да дамо на значају и да и овом приликом, посредством медија, укажемо свим школама на подручју АП Војводине да до 17. марта поднесу пријаве на конкурс покрајинског секретаријата. А ми, у Суботици, ћемо гледати да и ове године будемо успешни, као што смо били прошле године“, закључио је др Балинт Пастор.

Жолт Сакалаш је изјавио да пројекат Покрајинске владе, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине - националне заједнице када је реч о обнови школских објекта траје већ седам година и како се сваке године повећава износ који је на располагању у покрајинском буџету за ове намене.

„Међутим, и са тим повећањима, не можемо рећи да је овај посао завршен. Сваке године треба изнова радити на томе и континуирано улагати у школске објекте на територији АП Војводине. Ова школа на Палићу је пример добре праксе како треба радити, јер годинама конкуришу код нас у Секретаријату и добијају средства за обнову различитих делова школе. Ове године обновљен је део фасадне столарије и то је веома битно, не само због естетике, него и због енергетске ефикасности дела зграде. Један од конкурса који је Секретаријат тренутно расписао односи се управо на реконструкцију, адаптацију и санацију школских зграда. Конкурс је расписан на 175 милиона динара, а основне школе су ту заступљене са 121 милион динара. Расписан је, такође, и конкурс који се односи на пројектно техничку документацију која је у многим случајевима предуслов да би школа изводила неке радове“, навео је Жолт Сакалаш.  

15690_3.jpg 

Према његовим речима, 22. марта би требало да се распише и конкурс који се односи на безбедност ученика у школи.

„У данашње време је ова тема  актуелна. Радимо на превенцији и зато мислим да је битно да  школе прате наше конкурсе, посебно овај конкурс како бисмо им обезбедили средства за  рад са ученицима на ову тему“, казао је Сакалаш.

Директорка ОШ „Мирослав Антић“, Марта Шереш, казала је како је ова школа успешно аплицирала на конкурсе Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине – националне заједнице.

15690_4.jpg 

„Заменили смо прозоре у четири учионице средствима у износу од 2,5 милиона динара. То нам је  било јако важно, јер је зграда стара 50 година и стари прозори су већ изгубили функцију. Ове године ћемо конкурисати за наставак замене прозора, јер нам је остало још шест учионица, а остало нам је и да променимо прозоре у школском холу, школској библиотеци и у канцеларијама. Поред тога, приоритет нам је и реновирање школских спортских терена, како бисмо лакше мотивисали нашу децу на здрав начин живота. Веома смо захвални ресорном покрајинском секретаријату на подршци и надамо се ћемо и убудуће наставити ову успешну сарадњу“, рекла је Марта Шереш.

 15690_5.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>