Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављена 33. седница Скупштине града Суботице

28.02.2023.

„На 33. редовној седници Скупштине града укупно ће се наћи 15 тачака дневног реда, од којих се већина односи на кадровска решења. На дневном реду ће бити и две тачке које, такође, сматрам битним, а то су доношење Решења о доношењу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Суботице за 2023. годину, као и доношење Одлуке о утврђивању некатегорисаних путева на територији града Суботице“, рекао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној уочи 33. седнице Скупштине града Суботице која је заказана за 2. март 2023. године (четвртак), са почетком у 9.00 часова.

15663_1.jpg 

Уз подсећање да се Програм мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја Града Суботице доноси сваке године, др Балинт Пастор је нагласио да ће ове године у оквиру тог програма мера подршке на располагању бити 55 милиона динара што је, како је рекао, у односу на прошлу годину, када је тај износ био седам милиона динара, више за 48 милиона динара.

„Град Суботица жели да посвети већу пажњу пољопривредним произвођачима, које је и прошле године погодила суша, да им изађе у сусрет и олакша им рад и посао. Познато вам је да су месецима вођени разговори са представницима удружења пољопривредних произвођача и да је те разговоре водио градоначелник. У овом предлогу програма мера подршке налазе се мере и све оно о чему су се договорили градоначелник и представници удружења пољопривредних произвођача. Врло брзо након одлуке Скупштине града биће расписано укупно седам конкурса за пољопривредне произвођаче. Поред већ уобичајених намена, укључени су и нови видови помоћи којих раније није било као што су регресирање репродуктивног материјала, набавка машина и опреме, осигурање усева и суфинансирање трошкова ветеринарских услуга“, истакао је др Балинт Пастор.

 15663_2.jpg

Говорећи о тачки днавног реда везаној за доношење Одлуке о утврђивању некатегорисаних путева на територији града Суботице, он је казао да такав пропис тренутно у Србији имају само Београд и Лозница.

„Суботица је трећа локална самоуправа која ће имати једну овакву одлуку. То је битно у циљу уређивања питања изградње, реконструкције, одржавања и заштите коришћења општинских путева. Овде се ради о некатегорисаним путевима. Град, као што знате, сваке године даје значај сређивању тих путева и ова одлука ће нам, у правном смислу, све то олакшати у будућности“, рекао је др Балинт Пастор.

Додао је како ће, када је реч о кадровским решењима, на сутрашњој седници Скупштине града Габор Месарош бити именован за директора Позоришта „Деже Костолањи“, да ће Марта Ароксалаши Стаменковић и даље бити директорка суботичког Дечјег позоришта, а да ће досадашњи, и први директор Позоришта „Деже Костолањи“, Андраш Урбан, на седници Скупштине града Новог Сада бити именован за директора Новосадског позоришта.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>