Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Одржана 31. седница Скупштине града Суботице

19.01.2023.

На 31. седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојено је свих 16 тачака дневног реда. Одборници су, већином гласова, донели решења о давању сагласности на програме пословања 12 јавних и јавно комуналних предузећа и два друшта са ограниченом одговорношћу за 2023. годину.

 15582_1.jpg

Заменик градоначелника Суботице, Имре Керн, изјавио је, тим поводом, да су се сва јавна и јавно комунална предузећа, као и оба друштва са ограниченом одговорношћу, приликом доношења програма пословања за ову годину у потпуности придржавали смерница које је дала Влада Републике Србије.

„У ове програме је уграђено и све оно што смо, усвајајући буџет у децембру прошле године, дали  као задатак свим тим предузећима. Има још један корак који ћемо одрадити на Градском већу, јер није у надлежности Скупштине града. Реч је о посебним програмима јавних предузећа за потрошњу средстава која се добију из буџета Града Суботице и то ће се спровести наредног четвртка. Са тиме се заокружује комплетан процес око омогућавања редовног пословања јавних предузећа“, истакао је Имре Керн.

15582_2.jpg 

Он је нагласио да  се очекује подршка од других нивоа власти, нарочито када је реч о инвестицијама везаним за изградњу путне, водоводне, канализационе, као и друге инфраструктуре на територији града Суботице.

„Предузећа сама не могу да обезбеде средства за ове инвестиције, али надамо се, с обзиром на то да имамо одређена обећања, да ћемо то реализовати путем средстава са других нивоа власти. Конкурисаћемо за средства не само у Србији, него и преко ИПА програма, и на тај начин надокнадити недостатак буџетских средстава за инвестиције“, закључио је Имре Kерн.

 15582_3.jpg

На данашњој седници донето је и решење о давању сагласности на Одлуку Јавног комуналног предузећа „Водовод и канализација” којом се одобрава давање банкарске гаранције, као и решење о именовању члана Школског одбора Основне школе „Боса Милићевић“, из Новог Жедника.

 

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>