Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Суботица добила нову опрему за сакупљање и рециклажу комуналног отпада

25.11.2022.

У Суботици је данас закључен Уговор о давању на коришћење опреме за сакупљање и рециклажу комуналног отпада, између Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине и Града Суботице. Уговор су потписали покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег и градоначелник Суботице Стеван Бакић.Обраћајући се медијима након потписивања уговора у Зеленој сали Градске куће, градоначелник Бакић је рекао да по овом уговору Суботица добија 720 канти, запремине 120 литара, и 20 контејнера, запремине 1.100 литара, и да је суботичка локална самоуправа прва од 45 локалних самоуправа на територији Аутономне покрајине Војводине којој је додељена та опрема.

15486_1.jpg

„Добијена опрема је намењена за увођење нових корисника у организовани систем одвожења комуналног отпада и допринеће већем комуналном реду у граду. Регионална депонија Суботица је, након претходно прибављене употребне и водне дозволе, 9. новембра ове године добила и интегрисану дозволу од стране Покрајинског секретаријата за урбанизам и заштиту животне средине. Реч је о врло значајној дозволи, на основу које ће у наредних десет година Град Суботица и  Регионална депонија управљати комуналним отпадом и неопасним индустријским отпадом и створиће се услови за склапање послова са трећим лицима“, рекао је Бакић.

Навео је да се око 40 одсто комуналног отпада са територије града одвози на Регионалну депонију и да ће се од наредне године комплетан комунални отпад одвозити на ту депонију, смештену између Бикова и Орома, чиме ће се, како је рекао, стећи услови за почетак санације нехигијенске депоније „Александровачка бара“.

15486_2.jpg 

„Искористио бих ову прилику да изразим захвалност Покрајинској влади, Покрајинском секретаријату за урбанизам и заштиту животне средине на челу са секретаром Немањом Ерцегом на опреми коју је доделила Граду Суботици, као и на одлуци да буде прва локална самоуправа којој ће та опрема бити додељена“, закључио је градоначелник Бакић.

Покрајински секретар за урбанизам и заштиту животне средине Немања Ерцег је рекао да ће у наредном периоду опрему добити сви градови и општине у Војводини, како би се унапредило управљање отпадом и подигао квалитет живота становништва.

Ерцег је додао да је заштита животне средине приоритет, не само када је реч о поглављу 27 у преговорима са Европском унијом, него и када су у питању евидентне климатске промене, о чему сведочи сушна година за нама.

Он је нагласио да АП Војводина, као аграрно подручје, мора кроз различите аспекте заштите животне средине да смањи штетне утицаје који доводе до климатских промена, а међу њима је и неадекватно одлагање отпада.

 15486_3.jpg

„Неопходно је да се промени досадашња пракса домаћинстава да комунални отпад одлажу на неодговарајућим сметлиштима, где се дешавају честе паљевине, што узрокује загађење ваздуха“, навео је Ерцег.

Секретар је истакао да је Суботица пре месец дана добила интегрисану дозволу за  управљање комуналним отпадом.

„Наш задатак је да обезбедимо довољно опреме и за домаћинства и за привредне субјекте да овај регион буде потпуно покривен, и да сав отпад заврши на регионалној депонији, одакле ће се вадити рециклабилни материјал и отпад за добијање енергије, а онај мали део који није могуће искористити биће одлаган на депонију у Орому“, рекао је Ерцег.

15486_4.jpg

Канте и контејнери које је добио Град Суботица, предати су суботичком Јавном комуналном предузећу „Чистоћа и зеленило“.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>