Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Усвојен ребаланс буџета Града Суботице за 2022. годину

06.10.2022.

Одборници Скупштине града Суботице усвојили су данас, на  27. редовној седници локалног парламента одржаној у Великој већници Градске куће, Одлуку о изменама и допунама Одлуке о буџету Града Суботице за 2022. годину. Ребалансом усвојени обим буџета износи 8,4 милијарде динара, што је за 818,12 милиона динара више од обима буџета усвојеног у децембру 2021. године.

 15363_1.jpg

Уз подсећање да је Одлуком о буџету града Суботице за 2022. годину, усвојеном на седници Скупштине града у децембру 2021. године, утврђен обим  буџета у износу 7,58 милијарди, градоначелник Суботице Стеван Бакић је, обраћајући се медијима, рекао да је усвојеним ребалансом буџет Града Суботице за 2022. годину увећан за 818.120.000 динара и да је настала ситуација везана за енергетску кризу изазвала значајне поремећаје на светском и домаћем тржишту.

„Криза је донела значајна одступања од планираних активности буџетских корисника, односно, за планирана средства је могуће прибавити много мање роба и услуга. Разлог за доношење ребаланса буџета је рационално усклађивање расходовне стране буџета са очекиваним приходима и усаглашавање одобрених апропријација са реалним потребама буџетских корисника, а све у циљу да буџетски корисници трошкове функционисања планирају економично и крајње рестриктивно“, истакао је градоначелник Бакић.

 15363_3.jpg

Навео је да се суштина измена у планираним приходима буџета града огледа у три ставке.

„Те ставке су распоређивање укупног суфицита средстава који је настао закључком рачуна за 2021. годину Града Суботице у висини од 512,25 милиона динара, повећање изворних и уступљених прихода буџета за 123,88 милиона динара и повећање прихода од наменских трансфера и донација у износу од 711,43 милиона динара.  Остваривање прихода буџета града за текућу годину одвија се планираном динамиком, а суштина расходоване стране је да се она средства која су уштеђена на одређеним позицијама прерасподеле ради превазилажења енергетске кризе“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

15363_4.jpg

На данашњој седници Скупштине града Суботице укупно су усвојене 22 тачке дневног реда.

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података