Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављено Међународно такмичење снажних људи

04.10.2022.

Суботица ће у суботу, 8. октобра 2022. године, бити домаћин Међународног такмичења снажних људи на коме ће наступити 12 такмичара из Румуније, Словачке, Чешке, Пољске, Мађарске и Србије, најављено је на данашњој прес-конференцији одржаној у Медија-центру у Градској кући. Заменик градоначелника Имре Керн је, тим поводом, рекао да ће се ово такмичење одржати на Стадиону малих спортова, са почетком од 15.00 часова, и да ће се 12 снажних људи надметати у пет такмичарских дисциплина.

 15361_1.jpg

„Радује ме што је у нашем граду Ласло Фекете, деветоструки светски првак у категорији јаких људи и што ће се у суботу, на Стадиону малих спортова у Суботици одржати Међународно такмичење снажних људи. Мислим да ће то бити занимљив спортски догађај, тим пре што ће се ти изузетно снажни људи надметати у пет такмичарских дисциплина, а то су: слагање камених кугли са временским ограничењем (200 кг), окретање камионске гуме (450 кг), ношење стене (170 кг), ношење терета степеницама (250 кг) и повлачење камиона“, навео је Имре Керн.

Додао је да ће у паузама између појединих такмичарских дисциплина бити изведен и пригодан културно-уметнички програм, као и све што је неопходно да једна овакво међународно такмичење протекне у најбољем реду.

 15361_2.jpg

„На овом спортском догађају наступиће по два такмичара из Румуније, Словачке, Чешке, Пољске, Мађарске и наше земље Србије. Улаз је бесплатан и позивам све наше суграђане да присуствују овом занимљивом међународном такмичењу снажних људи“, казао је Имре Керн.

Организатор манифестације и такмичарски судија, Ласло Фекете је изразио задовољство да се и у Суботици организује једно овакво такмичење.

 15361_3.jpg

„Током читаве своје спортске каријере залажем се да спортисти не користе разна допинг-средства како би ојачали своју снагу. Управо због тога настојим да промовишем спортисте који не користе таква средства и који су своју природну снагу стекли вежбањем и тренинзима. А наша организација WNSF управо окупља такве спортисте. Тренутно у овом савезу имамо 52 државе са више од 20.000 такмичара у различитим категоријама. Верујем да ће на овом међународном такмичењу снажних људи у Суботици бити  добрих резултата, али не верујем да ће бити оборен мој рекорд у дизању кугли стар 16 година када сам на сто висине 1,3 метра подигао камену бетонску куглу тешку 232,7 килограма. Од овог спорта опростићу се следеће године, на Светском првенству, где ћу наступити заједно са својим сином. На том првенству резултат ми неће бити у првом плану“, истакао је Ласло Фекете.

Технички директор ЈКП „Стадион“ Хенрик Дер је позвао све грађане Суботице да присуствују овом спортском догађају.

15361_4.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података