Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

У Љутову одржана друга „Погачијада“

01.10.2022.

У Љутову је данас одржана друга по реду „Погачијада”, манифестација посвећена домаћој погачи, односно штрудли, чији је циљ промоција овог традиционалног колача као и традиционалних и аутентичних рукотворина које праве мештани овог насеља. Данашњу манифестацију, која је због кише измештена у Дом културе, отворио је градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, изразио уверење да ће овогодишња „Погачијада“ бити једнако успешна као и прошлогодишња.

 15359_1.jpg

„Манифестација у част колача Љутова има за циљ да одржи обичаје и традицију вашег села, а уједно и да вас прикаже као одговорне и вредне домаћине. Град Суботица ће и убудуће наставити да улаже и помаже приградска насеља, и не само у комуналним и инфраструктурним пројектима, него и у манифестацијама попут ’Погачијаде’, као и у организацији осталих културно-уметничких приредби“, истакао је градоначелник Бакић.

Чланица Организационог одбора Невена Веиновић објаснила је зашто је назив манифестације „Погачијада“ када домаћице месе – штрудлу.

„То би, заправо, требала да буде ’Штрудлијада’, али пошто у Љутову већину становништва чини буњевачка национална мањина, ми смо одлучили да то буде аутентично, да буде нешто везано баш за Месну заједницу ’Љутово’. Због тога смо манифестацију назвали ’Погачијада’“ , објаснила је Невена Веиновић.

 15359_5.jpg

У такмичењу за најбољу погачу у Љутову данас је учествовало 70 домаћица и један домаћин. Пехаре награђенима на другој „Погачијади“ уручио је градоначелник Стеван Бакић, а по оцени трочланог жирија најукуснију погачу с маком испекла је Ивана Јевтић, с вишњом Мира Јарамазовић, а са какаом Јасмина Мачковић.

Заслужнима за допринос организацији ове манифестације уручене су захвалнице. На данашњој „Погачијади“, која је организована у оквиру манифестације „Михољски сусрети села Љутово 2022“, изведен је пригодан културно-уметнички програм.

 15359_4.jpg

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>