Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић присуствовао обележавању Дана Опште болнице Суботица

01.10.2022.

Пригодном свечаношћу у болничкој великој сали за састанке, данас је обележен Дан Опште болнице Суботица, која је отворена 1. октобра 1841. године. Свечаности је присуствовао и градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом лекарима, медицинским сестрама, техничарима и осталим запосленима у болници честитао Дан Болнице и 181. годишњицу постојања и рада ове установе у којој, како је рекао, свакодневно настоје да грађанима пруже што је могуће бољу, ефикаснију и безбеднију здравствену заштиту.

 15358_1.jpg

„Лепа је слика коју видим данас овде и не могу да опишем које ми је задовољство што сам овде са вама херојима града Суботице, а  посебна је част што могу да вам се обратим и да вам честитам Дан Болнице. За храброст и пожртвовање које свакодневно исказујете у одбрани живота и здравља  наших суграђана и свих оних  грађана из других општина који су се обратили за помоћ овој установи, ја ћу свакодневно да вам изражавам захвалност“, рекао је Стеван Бакић.

Истакао је да су храброст и пожртвовање медицинског и немедицинског особља Опште болнице посебно дошли до изражаја током пандемије ковида-19 која, нажалост, званично још увек постоји.

„Оно што сам  могао да урадим за вас и ову Болницу јесте да сам је вратио вама у руке, да ви одлучујете и да ви управљате, јер не бих желео никад више да се догоди да упознајем моје суграђане на бензинским пумпама, по маркетима, кафићима, бутицима, где су ми, нажалост, и на  колена падали с молбом да спашавам Општу болницу Суботица. Да се то никад више не понови“, нагласио је Бакић.

И по питању пројекта реконструкције Опште болнице, додао је, није наслеђена боља ситуацију.

„Када сам видео да два пута председник Републике Србије  Александар Вучић спомињући реконструкцију болница не набраја и Општу болницу Суботица, знао сам да нешто није у реду. Са градским менаџером отишао сам у Канцеларију за управљање јавним  улагањима Владе Републике Србије где сам дошао до  поражавајуће спознаје да је тај пројекат у четири-пет канцеларија и да је ноћ уочи мог доласка ухапшен пројектант који ради пројекат. Успели смо да то све објединимо, ове године определили смо 50 милиона динара, што нису мала средства, како би се отклонили сви недостаци. У току је јавна набавка за одабир пројектанта који ће да отклони те недостатке и наредне године да се крене у реконструкцију, која је као што знате, вредна преко 40 милиона  евра“, објаснио је Стеван Бакић.

 15358_2.jpg

Када се оконча реконструкција Опште болнице Суботица ће, како је оценио Бакић, имати савремен, регионални клинички центар.

„Имате данас изузетно добро, квалитетно руководство, а то говори чињеница да ја више не знам да постоји Општа болница Суботица за разлику од претходног периода када ми је свако јутро почињало са суботичком Општом болницом. Наши суграђани  све што се догоди на територији овог града, природно је, не препознају као републички, покрајински, локални ниво власти, већ сви долазе код мене. И треба тако да буде, јер ако се поново догоди таква ситуација, а надам се да никад више неће, ја ћу опет морати да реагујем. Сви моји сарадници који ме знају дуги низ година знају да немам емоције када су у питању резултати. Ова болница мора да буде у врху. Имате тај потенцијал и знам да ви то можете, само морамо сви личне сујете да гурнемо у страну и да радимо за општи интерес“, подвукао је Бакић.

Он је још једном комплетном колективу Опште болнице честитао годишњицу оснивања ове установе и пожелео им да их још дуго прослављају у добром здрављу, уз врхунске резултате које су, како је рекао, у могућности да остварују.

„Верујем да ће вам и убудуће на првом месту бити пацијенти и квалитетно и правовремено пружена здравствена заштита. Од вас очекујем само оно у шта сам уверен да можете да постигнете сложни и јединствени. А, Град Суботица и ја смо увек ту да вам дамо ветар у леђа“, закључио је градоначелник СтеванБакић.

Директор Опште болнице Суботица др Саша Џелебџић је након кратке историје Опште болнице Суботица саопштио, како је рекао, радосну вест, да је претходне недеље  у овој болници започео програм вантелесне оплодње.

15358_3.jpg

„Први парови су већ прошли иницијалне процедуре тако да се надамо да ће ова велика ствар да заживи и у нашој болници која има дугу традицију, али и  велике успехе. Она је међу првим болницама у којима су изведене лапараскопске, хируршке и гинеколошке операције, а у Суботици је 2017. године урађена прва кататеризација срца. Чека нас огроман посао – реконструкција болнице, али док буду трајали радови ми ћемо обављати своју мисију. Намам сумње да ћемо, упркос свим инфраструктурним променама, збринути пацијенте и одговорити свим изазовима“, нагласио је др Џелебџић.

Он се захвалио градоначелнику Стевану Бакићу на изузетној помоћи и подршци Општој болници.

„Градоначелник и градски менаџер сарађују са нама на дневном нивоу. Подршка коју од њих добијамо да пацијенти буду збринути на најадекватнији начин, да лекари имају услове  за рад, да сви достојанствено раде, да постоје колегијални, људски односи какви и приличе лекарима,  сестрама и осталом особљу, нам је веома значајна“, рекао је др Џелебџић.

 15358_4.jpg

Директор др Саша Џелебџић уручио је и градоначелнику Стевану Бакићу повељу за изузетан лични допринос у циљу унапређења рада, развоја и подизања угледа Опште болнице Суботица.

15358_6.jpg

Данашња свечаност почела је химном „Боже правде“ коју је извела Женска вокална група „Мироносице“ из Суботице.

15358_5.jpg

 

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података