Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић примио Себастијана Нађа, освајачa златне медаље на СП у Београду

29.09.2022.

Поводом историјског успеха рвачке репрезентације Србије на Светском првенству одржаном у Београду, градоначелник Суботице Стеван Бакић примио је данас, у Градској кући, освајача златне медаље Себастијана Нађа, члана Рвачког клуба Спартак, и председника РК Спартак Дамира Шабића. Уз подсећање да је рвачка репрезентација Србије на овом првенству укупно освојила четири златне медаље у грчко-римском стилу, градоначелник Бакић је навео да је по броју освојених медаља у тој дисциплини наша репрезентација била најтрофејнија на том Светском првенсту и да је репрезентација Србије освојила и бронзану медаљу у слободном стилу.

 15354_1.jpg

„Од четири великана који су освојили златне медаље, имали смо ту част, и као Рвачки клуб Спартак, који је из Суботице, и као Град Суботица, да су двојица такмичари Спартака – Себастијан Нађ и Али Арслан. Историјски резултат наше рвачке репрезентације, који је додатно допринео подизању важности и угледа које српско рвање има у свету, као и наставак успешног низа освајања медаља такмичара Спартака на великим спортским такмичењима, био је повод за данашњи свечани пријем Себестијана Нађа и председника Рвачког клуба Спартак Дамира Шабића. Пријему је присуствовао и легенда рвачког спорта нашег града и Србије Сретен Дамњановић који је данас био у улози домаћина, као председник Спортског савеза Суботице“, нагласио је градоначелник Бакић.

Поред честитки упућених и Алију Арслану који, како је рекао, освајање златне медаље на Светском првенству тренутно прославља са својом породицом у Ирану, он је на овом историјском успеху Спартакових рвача честитао и руководству Рвачког клуба Спартак.

 15354_2.jpg

„За све успехе рвача Спартака заслужно је и руководство Рвачког клуба Спартак које је посвећено обезбеђивању што бољих услова за рад такмичара. Пожелео бих им пуно среће у наредном периоду. Од Спартака очекујемо да крајем године одбрани шампионску титулу првака државе, а перјанице ће бити Нађ и Арслан. Истакао бих да је Сретен Дамњановић, као дугогодишњи тренер Себастијана Нађа, и те како заслужан за Себастијанов успех, и да су такмичари Рвачког клуба Спартак, са ове две медаље освојене на Светском првенству у Београду, у коначном збиру освојили 39 медаља на европским и светским првенствима и Олимпијским играма, што их чини најуспешнијим рвачким клубом на светском нивоу“,  закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Председник Рвачког клуба „Спартак“ Дамир Шабић захвалио се градоначелнику Бакићу на великој подршци коју Клуб ужива и на помоћи у такмичењима и турнирима.

 15354_3.jpg

„Што се Светског првенства тиче, мислим да смо показали шта знамо и шта умемо. Од освојена четири  злата на овом првенству, два рвача су из Суботице, што је  успех који до сада није направљен. Захвалио бих се  Али  Арслану и Себастијану Нађу на освојеном злату. Трудићемо се да и убудуће радимо на томе да резултати буду овакви“, казао је Шабић.

Окићен светским златом, Себастијан Нађ се присетио тренутка од пре шест година када су му, како је рекао, Сретен Дамњановић и Давор Штефанек рекли: „Види, мали, ти можеш бити светски првак“.

„Слушао сам их у неверици. Радили смо полако, тренирали, све сам их слушао и у њима видео да верују у мене. Ништа ми није преостало него да вредно тренирам. За све моје проблеме они су били ту и овом приликом желим да се захвалим Сретену Дамњановићу и Давору Штефанеку, а  највише Рвачком клубу ’Спартак’ који је, ако неко не зна, најбољи Клуб на свету. И остаће тако“, рекао је Нађ.

 15354_4.jpg

Две златне медаље из Суботице су по његовим речима, најбоља потврда да се ради о добро постављеном систему.

„Све је лакше кад  знате да имате подршку, а ја сам знао да имам људе око мене, уз мене, оне који су ме бодрили: Рвачки клуб Спартак, тренер, Дамњановић, Штефанек и градоначелник Бакић. Јасно је да се ради о добром систему па се и резултати могу очекивати. А нас очекује Олимпијада, Париз и план је да и тамо урадимо све што можемо“, рекао је Нађ.

Председник Спортског савеза Суботице Сретен Дамњановић је, уз захвалност на подршци, градоначелнику Бакићу уручио поклон – статуу рвача – да се, како је навео, сећа када су такмичари Рвачког клуба Спартак на Светском првенству освојили два злата.

 15354_6.jpg

„Случајно добро памтим и сећам се да је и уназад било људи који су помагали, али оволику помоћ спорту, поготово рвању, какву пружа градоначелник Бакић, ја не памтим“, рекао је  Дамњановић.

 15354_5.jpg

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података