Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић нагрaде „Мали принц“ уручио Маријани Петровић и Виктору Шрајману

18.09.2022.

У суботичком Дечјем позоришту вечерас је, уз пригодан културно-уметнички програм, почео 29. Међународни фестивал позоришта за децу, манифестација која је својим уметничким достигнућима и доприносом луткарству стекла велики углед широм Европе и света. Добитницима награде за животно дело „Мали принц“, коју Фестивал додељује за изузетан допринос развоју културе и сценске уметности за децу, глумици, театрологу, педагогу и писцу Маријани Петровић и Виктору Шрајману, руском и израелском позоришном редитељу, глумцу, педагогу, критичару, и једном од водећих стручњака у области позоришта лутака, уручио је градоначелник Суботице Стеван Бакић. Награда „Мали принц“ додељује се у облику уметничке скулптуре истакнутог црногорског вајара Мије Мијушковића.

 15339_1.jpg

Обраћајући се присутнима градоначелник Бакић је подсетио на значај ове манифестације не само за Суботицу већ и за нашу земљу, као и на чињеницу да је Међународни фестивал позоришта за децу допринео афирмацији позоришта за децу и позоришне уметности и утицао на кретања и развој савременог светског позоришта за децу у целини.

„Међународни фестивал позоришта за децу у Суботици траје већ 29 година и један  је од ретких фестивала у свету који је одржао континуитет и није прекидан или одлаган због епидемија грипа или ковида-19. И ове године је тако, упркос корона вирусу, економској, украјинској и енергетској кризи. У Суботицу стижу позоришта из, укупно, 11 земаља са 14 представа које ће донети позоришну, пре свега луткарску уметност и које ће, верујем, нашим најмлађим суграђанима измамити осмех на лица“, истакао је Стеван Бакић.

Навео је да ће овогодишњи Међународни фестивал позоришта за децу поред главног програма, обележити и садржајан, разноврстан и квалитетан пратећи програм као и  научни форум, са 26 учесника, из целог света, а све, како је рекао, у част позоришта за децу и младе и све на позив и гостопримство Града Суботице.

 15339_2.jpg

„Искористићу овај тренутак да у име свих Суботичана и у своје лично име изразим захвалност на подршци у реализацији Фестивала Министарству културе и информисања и Покрајинском секретаријату за културу, информисање и односе са верским заједницама. Захваљујем, такође, и руководству и запосленима суботичког „Отвореног универзитета“ на веома успешној организацији како овог фестивала ослоњеног на традицију, тако и других за наш град значајних културних манифестација“, нагласио је Бакић.

Уз честитке добитницима награде за животно дело „Мали принц“ он је свим гостима пожелео срдачну добродошлицу, да се у Суботици осећају пријатно, да током трајања Фестивала упознају град, који је препознатљив по толеранцији, међусобном уважавању и богатству различитости, и да у градове и државе из којих долазе понесу добре утиске.

„Додао бих да ће суботичка локална самоуправа и убудуће подржавати Међународни фестивал позоришта за децу и да ме заиста радује што ће током предстојећих фестивалских дана Суботица по двадесет и девети пут постати престоница светског луткарства и позоришта за децу и што је детињство у свом најлепшем облику поново дошло у наш град“, рекао је Стеван Бакић.

Добитница награде „Мали принц“ Маријана Петровић захвалила се на, како је рекла, чаробној награди, малом, а великом принцу.

 15339_3.jpg

„Ако само помислим ко је ову награду добио пре мене  осећам се тако велика самој себи, овако мала, јер од велике већине  људи који су пре мене добили ово признање ја сам много учила, сарађивала са њима и дружила се тако да је ово нешто што никада у животу нећу заборавити. Мислим да се они поносе мноме“, рекла је Маријана Петровић.

 15339_4.jpg

Виктор Шрајман је кратко поручио: „Суботица, Србија, Фестивал, моје срце сте ви -живела Србија“.

 15339_5.jpg

Међународни фестивал позоришта за децу Суботица, одржава се од 18. до 23. септембра 2022. у организацији Отвореног универзитета Суботица.

15339_6.jpg 

 

ПОПИС 2022

Избори за чланове националних савета

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI

Изборна комисија Града Суботице

Медија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података