Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Најављена 25. седница Скупштине града

03.08.2022.

„На сутрашњој 25. редовној седници Скупштине града наћи ће се 35 тачака дневног реда. Прва тачка биће доношење Закључка о прихватању Извештаја о остварењу буџета града Суботице за период од 1. јануара до 30. јуна текуће године. Могу да кажем исто оно што сам рекао и приликом усвајања завршног рачуна за прошлу годину, као и за претходне полугодишње извештаје о остварењу буџета, да се буџет изузетно добро остварује, што с једне стране  дугујемо грађанима, јер плаћају порез на имовину и приходи од пореза на имовину који су још већи него што су били раније, без обзира што нисмо увећавали основицу плаћања пореза на имовину. То значи да је дисциплина плаћања од стране грађана још већа него што је била раније на чему им дугујемо захвалност”, рекао је председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) на данашњој конференцији за новинаре у Медија-центру у Градској кући, уприличеној уочи 25. седнице Скупштине града која је заказана за сутра, четвртак, 4. август 2022. године, са почетком у 9.00 часова.

 15284_1.jpg

Са друге стране, нагласио је др Балинт Пастор, буџет се добро остварује захваљујући томе што у изузетно тешким временима  у Суботици врло добро ради  и привреда.

“Буџет града има приходе од пореза на зараде и то што ради привреда за консеквенцу има исплату плата и уплату дела пореза на плате, а са треће стране  поред грађана и привреде захвалност дугујемо градској управи пошто веома штедљиво троши буџет, као добар домаћин и захваљујући тим стварима је остварење овако какво јесте”, подвукао је др Балинт Пастор.

Поред ове тачке, како је навео др Балинт Пастор, биће донате и две одлуке о доношењу Плана детаљне регулације.

“Ради се о мањим изменама, о неким техничким стварима, један ПДР се  односи на територију између улица Јована Микића и коридора железничке пруге од Сегединског пута до Теслине улице у Суботици, а други ПДР се односи на центар града и у вези је између осталих са планом покривања клизалишта и, нажалост немојте очекивати да ће се то врло брзо десити али се стварају претпоставке за изградњу подземне гараже код Отвореног универзитета”, рекао је др Балинт Пастор.

На сутрашној седици биће, између осталог, донета Решење о давању сагласности на Извештај о степену реализације Програма пословања свих 13 јавних предузећа, јавно-комуналних предузећа и доо.

 15284_3.jpg

“Поред тога донеће се одлуке о расподели добити тих јавних предузећа. Огромна већина тих јавних предузећа је пословала са добити у прошлој години осим једног јавног предузећа у чијем случају је апсолутно разумљиво и морам да кажем оправдано што нису били у стању да позитивно послују ,због неких глобалних околности и постојања кризе”, казао је др Балинт Пастор.

Одборници ће на сутрашњој седници донети и неколико персоналних односно тачније кадровских решења.

Др Балинт Пастор  најавио је да ће се 1. септембра одржати свечана седница поводом Дана града, док ће редовна, септембарска седница Скупштине града бити сазвана за други четвртак у септембру.

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података