Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Победнички пехар касачке трке “Дужијанца” градоначелник Бакић уручио Браниславу Јокићу

24.07.2022.

На Градском хиподрому, у организацији Коњичког клуба "Бачка", у оквиру дводневног програма одржане су касачке трке „Дужијанца“. Победник ове престижне трке је грло Николе Јокића Ејми Дел Дуомо, на чијим сулкама је био Владимир Прибић. Велики пехар у трајно власништво Браниславу Јокићу, оцу Николе Јокића, уручио је градонацелник Суботице Стеван Бакић.

Обраћајући се присутнима градоначелник Бакић је подсетио да је прошло више од пола века како се “Дужијанца” обележава као градска свечаност и да је давне 1968. године свечана поворка кренула управо са суботичког хиподрома.

“Жито је увек било наше највеће благо, а посебно у данашњој глобалној кризи, док је коњ био један од најплеменитијих сарадника човека у тешким пословима на њивама и најдрагоценији на сваком имању. Машине и савремена технологија заменили су коње у обради њива али су коњи остали незаменљиви у прослави Дужијанце”, рекао је Стеван Бакић.

Он је напоменуо да је “Дужијанца” три дана имала своју промоцију у Новом Саду у склопу програма Европска престоница културе.

“Данас је била завршна свечаност на централном, Тргу Републике у Новом Саду и било је феноменално, а ја сам био са мојим Суботичанима и могу само да им честитам”, рекао је Бакић.

Градоначелник Бакић поздравио је све присутне на данашњој манифестацији која је окупила бројне љубитеље коњичког спорта.

 

“Поздравио бих све цењене госте, нарочито спортску породицу Јокић из Сомбора, пожелео бих успех учесницима трке и да се оствари сан свих коњара, јахача, тренера и власника да исплетени венац, једна од традиционалних награда Дужијанце заврши вашем коњу око врата”, истакао је Бакић.

У име организатора трке „Дужијанца“ присутне је поздравио и пожелео им добродошлицу Миодраг Загорац. Он се захвалио свима који су увеличали ову манифестацију и помогли на било који начин, а учесницима пожелео што боље резултате и нове рекорде.

Директор Дужијанце Маринко Пиуковић подсетио је да је Дужијанца манифестација у знаку завршетка жетвених радова, а један од најзначајнијих садржаја је трка „Дужијанца“.

„Поносни смо на град Суботицу и на Коњички клуб Бачка што се ова трка и овој спорт негују кроз ову манифестацију и пожелео бих свим учесницима у трци што боље резултате“, рекао је Пиуковић.

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података