Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић отворио Сеоске игре без граница у Бикову

17.07.2022.

У организацији Удружења грађана „Удружени покрећемо село“, данас су, у парку код Основне школе „Свети Сава“ у Бикову одржане 13. Сеоске игре без граница. На целодневном такмичењу, на 10 полигона, у играма инспирисаним сеоским мотивима и реквизитима, попут сламе, штула, алки, ђермова, гигантских праћки, трактора, кукуруза, надметало се 20 екипа са по шест чланова из Суботице и околине и једна екипа из Београда. Отварајући Сеоске игре без граница у Бикову градоначелник Суботице Стеван Бакић је изразио задовољство што и ове године присуствује  на манифестацији, која је у минулих 13 година постала препознатљива као један квалитетан и забаван начин да се очува изворна сеоска традиција.

 15259_1.jpg

„Драго ми је што сам поново са вама на отварању још једних Сеоских игара без граница. Прошле године сам се уверио са колико љубави и посвећености све ово организујете и како сте то квалитетно и добро урадили. Ова манифестација има своју дугу традицију  и  посебно ми је драго што су међу 20 пријављених екипа и наши драги гости из Београда, чиме се потврђује потенцијал ових игара, да могу да прерасту у туристичку атракцију која ће привући националну и међународну пажњу“, нагласио је Бакић.

Постоје удружења и појединци, навео је,  који се залажу за очување сеоског здравог живота, старих вештина и заната.

 15259_2.jpg

„Зато и удружењима и тим појединцима треба дати јаку подршку, јер захваљујући њима Биково може постати регионални центар окупљања свих заинтересованих за старе вештине, занате и за сеоски здрави живот. Од почетка  ове манифестације, што је јако битно, своје учешће дају и најмлађи и они ће данас у поподневним часовима учествовати у мини сеоским играма. Још једна акција племенитог карактрра везана је за наше малишане, а то је прикупљање средстава за Национално удружење  родитеља деце оболеле од рака и зато молим све учеснике и посетиоце да обиђу штанд НУРДОР-а и да помогну у складу са својим могућностима. Не сумњам да ће поред такмичарског дела ове игре бити успешне  и у овој хуманој акцији“, истакао је Бакић.

Он је проглашавајући 13. Сеоске игре без граница у Бикову отвореним пожелео свим учесницима успешно такмичење, добро дружење и  да уживају у забавном програму који ће затворити игре.

Марина Малагурски, у име Удружења грађана „Удружени покрећемо село“  и у своје лично име захвалила се граду и градоначелнику Стевану Бакићу, без чије подршке би, како је рекла, било тешко организовати Сеоске игре без граница.

15259_3.jpg

„Захвалила бих се и свим спонзорима, учесницима и волонтерима, свим предузећима који су нам на било који начин помогли да се ова манифестација одржи. Осим дружења, циљ нам је  очување сеоске традиције и прикупљање донација за Национално удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР“, рекла је Марина Малагурски.

 15259_4.jpg

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података