Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић примио сениорску ватерполо репрезентацију Србије

14.07.2022.

„Мало је рећи да ми је  велико задовољство, и да је огромна част због чињенице  да је град Суботица домаћин ватерполо репрезентацији Србије, најтрофејније репрезентације у српскоме спорту. Податак да су у претходне  22 године освојили 22 медаље рачунајући само Олимпијске игре, европска и светска првенства, говори све о нашим, популарно названим делфинима“, изјавио је градоначелник Суботице Стеван Бакић након данашњег пријема сениорске ватерполо репрезентације Србије и њиховог стручног штаба у Плавој сали Градске куће.

15256_1.jpg 

Он је том приликом подсетио да је на недавно завршеном Светском првенству у спортовима на води наша репрезентација  заузела  пето место.

„Честитао сам им од срца, имали су пет победа и један несретни пораз кад му није било време. То су они дани када човек треба да остане у кући да преспава  али су они, иако млади, показали свој карактер и победили у наредне две утакмице. Дошло је до смене  генерација и руководство Ватерполо савеза и селектор Дејан Савић знају шта раде, то се види“, рекао је градоначелник Бакић.

Градоначелник Бакић је навео да се ватерполо репрезентација налази на припремама  у Суботици од 10. до 16. јула  и да ће у наредна два месеца имати два велика изазова, крајем јула  Светска лига у Стразбуру и крајем августа Европско првенство у  Сплиту.

„Зажелео сам им да се пењу на трон  и на једном и другом такмичењу, нарочито у Сплиту. Град  се потрудио да им обезбеди све што им је потребно, мир, квалитетне тренинге, на располагању је смештај у хотелу Форум, комплетан Спортко рекреативни центар Прозивка. Желимо да се што квалитетније спреме“, истакао је Бакић.

 15256_2.jpg

Поред тога што смо имали ту привилегију да их угостимо, ово је, подвукао је Бакић, и једна велика промоција града Суботице и ватерпола у овом граду.

„Лично сам заинтересован да као град спортова Суботица више не буде на маргинама ватерпола у Србији, желим да Суботица има главну улогу. Остале су још неке  формалности код формирања Ватерполо клуба Спартак, успели смо да доведемо једно од најчувенијих ватерполо имена, прослављеног репрезентативца  Анту Васовића, чији је задатак да као директор Клуба постави јаке темеље  и организује квалитетан рад како би  Суботица имала једну од главних улога у ватерполо спорту. Желим им да се квлитетно спреме за предстојеће изазове  и још једном да нагласим да је ово велика част за овај град, за мене и све грађане Суботице. Град Суботица им, кад год пожеле да обаве припреме или одиграју утакмицу стоји на располагању“, нагласио је Бакић.

У име ватерполо савеза Србије градоначелнику Бакићу, његовим сарадницима и граду Суботици захвалио се Немања Маријан, секретар Ватерполо савеза Србије.

15256_3.jpg 

„Увек је лепо бити у Суботици, а Ватерполо савез Србије жели да што више својих догађања од припрема  па до утакмица и турнира  игра ван Београда. Градоначелник Бакић је изашао у сусрет нашој жељи и ми смо пет дана овде на припремама. Надам се да ће се ова сарадња наставити“, изјавио је Маријан.

Селектор ватерполо репрезентације Србије Дејан Савић такође је нагласио да му је изузетна част што је данас на пријему код градоначелника.

 15256_4.jpg

„Невероватно је колико је кратак период од једног договора до испуњења обећања  и свега овога што се дешава у Суботици, а то су припреме ватерполо репрезентације Србије. Надамо се да  ћемо у блиској будућности организовати један велики турнир  и на тај начин промовисати овај дивни спорт у овом граду. Велику захвалност дугујемо свима јер ово су изузетни услови, када знамо колико је захтевно организовати овакве припрем, у смислу организације и обезбеђивања базена. Мислимо да ватерполо репрезентација заслужује један изузетан третман, а самим тим третман који имамо овде мислим да ћемо својим залагањем оправдати и представљати и град Суботицу у најбољем могућем светлу“, рекао је Дејан савић

Ватерполисти Гаврил Суботић и Радомир Драшовић су се у име играча захвалили градоначелнику Бакићу на данашњем пријему и условиме које имају за припреме за Европско првенство.

15256_7.jpg

„Изузетну захвалност исказао бих градоначелнику Суботице и његовим сарадницима на пријему и  свим условима који су нам пружени. Све  нам је заиста на врхунском нивоу и увек ћемо се радовати поновном доласку у Суботицу“, рекао је Гаврил Суботић.

И директор Ватерполо клуба Спартак захвалио се што је град Суботица односно Ватерполо клуб Спартак баш њега ангажовао на ту врло одговорну позицију.

15256_6.jpg 

„Желим да се захвалим градоначелнику, његовим помоћницима, наравно репрезентацији која ради промоцију ватерпола. Био сам на доста пријема али ово је један од пријема који је изузетно емотиван од стране нашег  градоначелника  и мислим да ће нам  свима остати у сећању. Осети се да је од срца и велико ми је задовољство да сам данас овде у Градској кући, јер се ради о тренутку. Ватерполо је навикнут на медаље, а они долазе са такмичења где није  остварен пласман али је важан тренутак и да се да подршка  новој генерацији која ће наследити оно што су радили претходници“, рекао је Анто Васовић.

Ватерполо савез Србије је у знак захвалности градоначелнику Бакићу уручио покон, ватерполо капу са бројем 8.

15256_8.jpg

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података