Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић: Поносни смо на успехе суботичких тенисера

12.07.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се данас, у Градској кући, са тенисером Кристијаном Јухасом, појединачним сениорским прваком Србије, његовим тренером Ладиславом Деметером, председником Клуба Миланом Вучковићем као и са најуспешнијим појединцима тог Клуба у овој години Лазаром Милићевићем и Ланом Вирц. Обраћајући се медијима, након пријема, градоначелник Бакић је истакао да суботички спортисти настављају да исписују историју освајања шампионских  титула и постизања врхунских резултата.

 15254_1.jpg

„Данас сам имао посебно задовољство да разговарам са представницима Тенис клуба „Спартак“, једног од најуспешнијих спортских колектива града Суботице. Клуб је ослоњен на дугу тениску традицију, која је започела давне 1888. године и која је до данас донела преко стотину освојених екипних и појединачних првенстава државе. Овај тениски клуб дао је преко 60 шампиона у прошлости на челу са најпрепознатљивијим Николом Шпаером, који је у своје време био јуниорски првак Европе, а четири пута сениорски првак старе Југославије“, подсетио је градоначелник Стеван Бакић.

То је кратка ретроспектива, рекао је Бакић и нагласио да су садашњност и будућност тениса у граду Суботици  Кристијан Јухас, Лазар Милићевић и Лана Вирц, као и многе њихове колеге које доносе успехе клубу.

„На недавно завршеном националном шампионату Кристијан Јухас је постао првак Србије, Лазар Милићевић је на истом такмичењу заузео треће место, Лана Вирц је освојила друго место на националном првенству до 14 и шампионату до 16 година, у женској конкуренцији, па је позвана и у репрезентацију Србије до 16 година, док је сениорска екипа клуба била трећа на националном првенству“, истакао је Бакић.

Градоначелник Бакић је констатовао да се може слободно рећи, да је то у последњих десет година апсолутна доминација Тенис клуба „Спартак“ у националним шампионатима Србије.

 15254_2.jpg

„Град Суботица је поносан на успехе, као и на капацитете клуба, који располаже са десет терена са шљаком, балоном са три терена зими и затвореним тереном – у који смо, заједно са ТК Спартак и Покрајинским секретаријатом за спорт и омладину, уложили почетком године око 4,8 милиона динара, па су сада услови за такмичаре и рекреативце много бољи“, рекао је Стеван Бакић.

Он је на великим успесима честитао и председнику клуба Милану Вучковићу и тренеру Ладиславу Деметеру, и том приликом је изразио молбу да његове поздраве и честитке пренесу свим сарадницима и члановима клуба.

„Град Суботица и Спортски савез наставиће своју подршку њиховом раду и знам да ћемо и у будућности имати прилике да се заједно радујемо успесима и са овог места промовишемо најбоље тенисере нашег града“, подвукао је Стеван Бакић.

Милан Вучковић и тренер Ладислав Деметер су изразили захвалност градоначелнику Бакићу на срдачном пријему, а суботичкој локалној самоуправи на континуираној подршци коју пружа Клубу.

 15254_3.jpg

„После дуго времена  Тенис клуб Спартак је са  својим квалитетом и трудом препознат  и на томе бих се захвалио градоначелнику Бакићу и Спортском савезу Суботице. Успешно сарађујемо и добијамо помоћ  и од града Суботице и од Покрајине. Трудићемо се да их својим резултатима  натерамо да  тако буде и убудуће“, рекао је Вучковић.

Пријему у Зеленој сали Градске куће присуствовали су и члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, и секретар Спортског савеза Суботице, Дејан Вуковић.

 15254_4.jpg

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података