Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Одржан Дечји фестивал музике и покрета „Палићке нотице“

21.06.2022.

Дечји фестивал музике и покрета „Палићке нотице“, други по реду, на којем се добро познатим хитовима из осамдесетих година представило више од две стотине малишана из специјалних и масовних школа из наше земље и иностранства, одржан је на Летњој позорници на Палићу. „Палићке нотице“ је, и ове године, отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић који је, том приликом, истакао да са великим задовољством може да примети да је Фестивал порастао и постао препознатљив у националним оквирима, као манифестација посебно посвећена инклузији и оснаживању деце са сметњама у развоју.

 15219_1.jpg

„Поносни смо на овај фестивал и вредности које негује и промовише. Град је био, и наставиће да буде, поуздан партнер да се традиција настави још дуги низ година. Посебна вредност свега што ћемо чути и видети је у дружењу деце и превазилажењу изолованости и стигматизације коју малишани са посебним потребама често доживљавају. Са нама су прошле године били гости из новосадских и београдских школа, а данас поздрављамо и наше пријатеље из Сомбора, Зрењанина, Кикинде, Ниша и, што ми је посебно драго, из Звечана, са нашег страдалног Косова и Метохије, као и Бања Луке, из наше братске Републике Српске. Задовољство ми је да поздравим и госте из Баје, нама блиског града у Мађарској, који показују да овај фестивал има и међународни потенцијал“, нагласио је градоначелник Бакић.

 15219_2.jpg

Он је учесницима Фестивала пожелео пуно такмичарског духа, лепо дружење и незаборавне успомене са прелепог Палића.

„Радује ме што чујем да ће нас пратити звуци осамдесетих година прошлог века, па ћу и ја, који сам тада био млад, са задовољством да вам се прикључим. Овим друге 'Палићке нотице' проглашавам отвореним“,  казао је градоначелник Стеван Бакић.

На Дечјем фестивалу музике и покрета „Палићке нотице“ укупно се надметало 14 екипа. Фестивал је такмичарског карактера,  а тачке су заједно правила деца из масовних школа и деца са посебним потребама.

15219_3.jpg

Према одлуци стручног жирија, најбољи музички наступ имала је екипа коју су чинили Школа за ученике оштећеног вида „Вељко Рамадановић“ и Основна школа „Соња Маринковић“, из Београда, а најбољи сценски наступ екипа Школе за основно и средње образовање са домом ученика „Вук Караџић“ и ОШ „Иво Лола Рибар“, из Сомбора. Најбоље за музички и сценски наступ прогласили су директорка суботичке ОиСШ „Др Светомир Бојанин“, Драгана Вучковић, и председник седмочланог стручног жирија, Саша Граворац.

 15219_4.jpg

Стручни жири је одлучио да је победник другог по реду Дечјег фестивала музике и покрета „Палићке нотице“ екипа Основне школе „Вук Караџић“, из Звечана. Победника Фестивала прогласио је градоначелник Стеван Бакић.

 15219_5.jpg

На „Палићким нотицама“ наступиле су и две екипе из Суботице – ОиСШ „Др Светомир Бојанин“ и Музичка школа Суботица, и Школски центар са домом ученика „Доситеј Обрадовић и ОШ „Мајшански пут“.

Уочи почетка „Палићких нотица“, сви учесници Фестивала продефиловали су обалом Палићког језера. У ревијалном делу Фестивала представили су се прошлогодишњи победник Лука Момиров, из суботичког Дома „Колевка“, мали гудачи из Музичке школе Суботица и један суботички бенд.

15219_6.jpg 

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података