Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић се састао са амбасадором Индонезије у Србији

21.06.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић састао се, у Градској кући, са амбасадором Републике Индонезије у Србији Мохамадом Чандра Видја Јудом са којим је разговарао о могућностима за даље унапређење сарадње у областима привреде и културе. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да је данас имао велико задовољство и изузетну част да се састане са амбасадором Индонезије, четврте по величини државе света, највеће исламске земље и земље истинског пријатеља Републике Србије која подржава и поштује територијални интегритет наше земље.

 15217_1.jpg

„Ово нису први контакти Града Суботице са дипломатским представништвом Индонезије. На овом нивоу састанци су одржани 2012. и 2017. године, што показује једно велико интересовање индонежанске амбасаде за сарадњу са нашим градом. То су били важни разговори, али ови данас долазе у време када је Суботица у периоду веома интензивног развоја, захваљујући и политичком, и економском амбијенту који је обезбедила политика мира и стабилности председника Александра Вучића и Владе Србије, и када су потенцијали нашег града знатно већи него пре пет или десет година“, подвукао је градоначелник Бакић.

Додао је да се данашњи састанак са амбасадором Индонезије одржао непуних месец дана након што је министар спољних послова Републике Србије Никола Селаковић посетио Индонезију, где се сусрео  са индонежанском шефицом дипломатије, госпођом Мерсуди, а потом и са председником државе Џоком Видодом, чиме су, како је рекао, односи две државе значајно интензивирани.

„У оквиру те посете Индонезији разговарало се, између осталог, и о извозу пољопривредних добара из Србије, нарочито пшенице и јабуке, што је веома занимљиво и за суботичке пољопривреднике, тако да смо Његовој екселенцији презентовали богатство суботичког аграра. Представили смо и Привредну зону 'Мали Бајмок' и, у оквиру ње, наш понос Слободну зону Суботица, јер су индонежанске компаније до сада оствариле две инвестиције у Србији – фабрику нудли у Инђији, вредну 11 милиона евра и фабрика за производњу и прераду печурака у Ковину, вредну око 9,5 милиона евра. Верујем да ће капацитети привредне зоне у Суботици, као и развијеност суботичке пољопривреде заинтересовати индонежанске компаније да улажу и у град Суботицу“, нагласио је Бакић.

 15217_2.jpg

Истакао је да Суботица жели да пружи свој допринос јачању привредне сарадње за коју је најбоља основа одлична политичка сарадња и једно дубоко утемељено историјско пријатељство две земље, које датира још од почетака Покрета несврстаних.

„Амбасадориу Индонезије смо представили и богатсво суботичког културног наслеђа, као и туристичке потенцијеле нашег града и Палића. Договорили смо се да се у наредном периоду наша сарадња интензивира, да разменимо још информација и сагледамо ситуацију како бисмо ускоро видели позитивне резултате данашњег разговора“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Амбасадор Мохамад Чандра Видја Јудa је изразио захвалност градоначелнику Бакићу и његовим сарадницима на срдачном пријему, и додао да је Суботица један од најлеших градова у Србији.

„Суботица је град са великим економским, трговинским, туристичким, културним и уметничким потенцијалима. Разговарали смо о могућностима побољшања и јачања сарадње у овим областима, пре свега у смислу пољопривредних производа, јабуке и пшенице, али и о пољопривредним производима из Индонезије, тим пре што смо ми једни од највећих произвођача палминог уља у свету, као и тропског воћа. Можемо да радимо заједно и да ојачамо сарадњу између наше две земље у овим секторима. Истражићемо и могућност да учествујемо и на неким фестивалима у Суботици“, казао је амбасадор Индонезије.

 15217_3.jpg

Према његовим речима, ово је само наставак сарадње између Града Суботице и амбасаде Индонезије у Србији.

„Потенцијали Суботице би требало да буду у фокусу пословне заједнице у Индонезији. Позивам и привреднике из Суботице и овог региона да посете велики међународни сајам Trade Expo Indonesia, који се у октобру организује у Џакарти, главном граду Индонезије, а амбасада Индонезије у Београду ће им помоћи да то остваре“, истакао је амбасадор Мохамад Чандра Видја Јудa.

Састанку градоначелника Суботице и амбасадора Индонезије у Београду присуствовали су шеф канцеларије и саветница амбасаде Индонезије за политичка питања, Мејлија Вуландари, шеф администрације у амбасади Индонезије Ипут Пуђи Астути, градски менаџер Загорка Панић, члан Градског већа Срђан Самарџић и Сава Стамболић, шеф кабинета градоначелника.

15217_4.jpg

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података