Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић обишао радове на уклањању дивље депоније у Доњем Таванкуту

20.06.2022.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић, градски менаџер Загорка Панић, и директор суботичког Јавног комуналног предузећа „Чистоћа и зеленило“ Слободан Милошев обишли су у Доњем Таванкуту, насељу надомак Суботице, почетак радова на уклањању дивље депоније. Уз подсећање да је у септембру прошле године, у Горњем Таванкуту, уз помоћ Министарства заштите животне средине, санирана дивља депонија која је била једна од највећих на територији града Суботице, градоначелник Бакић је рекао да се данас, на Малиновом путу у Доњем Таванкуту, уклања највећа од свих депонија које ће током ове године бити уклоњене са градских јавних површина.

 15216_1.jpg

„Са ове дивље депоније биће однето око 672 кубна метра отпада, односно више од 408 тона, а вредност радова је преко 2,38 милиона динара. Ове године отпад ће се уклањати са укупно шест локација на територији града. Поред депоније у Доњем Таванкуту, то ће се радити и на путу Нови Жедник – Чантавир, на ужем подручју града код Логистичког центра, у Лошињској улици, код Пачирске пруге и у Месној заједници ’Кер’. Укупна вредност радова је преко четири милиона динара, Министарство заштите животне средине нас је подржало са 2,2 милиона динара, док је Град Суботица обезбедио нешто више од 1,8 милиона динара. Користим и ову прилику да се захвалим министарки Ирени Вујовић на великој подршци коју Суботица добија за пројекте санације оваквих јавних простора“, истакао је  градоначелник Бакић.

Он је нагласио да је у протеклих пет година за чишћење дивљих депонија град утрошио више од 18,5 милиона динара.

 15216_2.jpg

„Јавност треба да чује колико нас све то кошта. Огроман новац се издваја за проблем који неодговорни појединци праве свом граду. Увек ћу, па и овом приликом, апеловати на такве појединце да престану да одлажу отпад на јавним градским површинама, тим пре што је Јавно комунално предузеће ’Чистоћа и зеленило’ омогућило, на дневном нивоу, одлагање до 500 килограма отпада на Градској депонији, потпуно бесплатно. Молим грађане да користе ту могућност како бисмо заједно, једном за свагда, искоренили дивље депоније на територији града Суботице и средства која смо одвајали за њихово уклањање определили за неке друге сврхе. Наши напори, иначе, дају резултате, јер смо 2009. имали 53 дивље депоније, прошле године их је било 20, а ове године имамо 16 јавних површина где се незаконито одлаже отпад“, закључио је градоначелник Стеван Бакић.

Директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“, Слободан Милошев, је рекао како је током протекле деценије више пута чишћена и ова, и дивља депонија у Горњем Таванкуту, и да ће током наредних пет-шест дана бити окончани радови на уклањању дивље депоније на Малиновом путу у Доњем Таванкуту.

 15216_3.jpg

„Рок за извођење радова, односно уклањање дивљих депонија са свих шест локација на територији нашег града је, према уговору који је склопљен између Града Суботице и ЈКП ’Чистоћа и зеленило’, месец дана, односно од 15. јуна до 15. јула. Ако нас временске прилике послуже, верујемо да ће отпад са свих шест локација бити уклоњен и раније, тачније до 8. јула“, казао је Слободан Милошев.

Обиласку радова на уклањању дивље депоније присуствовао је и помоћник градоначелника, Марко Марић.

15216_4.jpg

Радове изводи ЈКП „Чистоћа и зеленило“ Суботица, а сав отпад ће бити однет на несанитарну депонију/сметлиште „Александровачка бара“. 

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података