Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Жене у фокусу

10.06.2022.

Одлуком о установљавању Дана родне равноправности („Сл. гласник РС“ бр. 102/2021), коју је Влада Републике Србије усвојила 27.10.2021. године, као Дан родне равноправности, овом Одлуком одређен је 11. јун. На тај дан, 1842. године, Указом кнеза Михаила, Наталији Петровић и Софији и Катарини Лекић одобрено је да могу да отворе школу за женску децу.

Поводом обележавања Дана родне равноправности, желимо да се захвалимо свим женама у Граду Суботици које су својим деловањем, залагањем и трудом, на било који начин допринеле бољем животу грађана Суботице.

По питању родне равноправности Град Суботица може послужити као пример добре праксе. Заступљеност жена на функцији и руководећим радним местима је виша од 50%, што само по себи говори да није реч о формалном испуњавању законских одредби, него да су све ове жене својим радом и залагањем заслужиле да буду ту где јесу. Резултати њиховог рада су највидљивији кроз историјски позитиан резултат буџета за 2021. годину, као и кроз низ великих и значајних пројеката за град.

Решењем Градоначелника, 23.11.2021. године, формиран је Савет за родну равноправност Града Суботице, који ће се у наредном периоду посветити интензивном раду на решавању низа питања из области родне равноправности, као и изради Локалног акционог плана за родну равноправност.

Ове године, Дан родне равноправности, на иницијативу Мреже „Живот без насиља“, којом руководи Покрајински заштитиник грађана, обележавамо на овај начин и сигурни смо да ћемо мотивисати и охрабрити и све друге жене да се активно укључују у све сфере јавног, политичког и друштвеног живота у нашем граду.

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP

ПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

festivals("$this->lg"); ?>