Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Примена Стандардних оперативних процедура за поступање са жртвама трговине људима

01.06.2022.

На Палићу je, јуче и данас, одржан дводневни тренинг у оквиру пројекта Међународне организације за миграције (ИОМ) под називом „Јачање капацитета и партнерстава за управљање миграцијама у Србији“ који се изводи уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства унутрашњих послова и Комесаријата за избеглице и миграције, а уз подршку Швајцарске конфедерације. Циљ дводневног тренинга је представљање, упознавање и примена Стандардних оперативних процедура за поступање са жртвама трговине људима како би се документ приближио што већем броју професионалаца на локалном оперативном нивоу. Очекивани исход тренинга је унапређивање локалних механизама за упућивање и поступање са (потенцијалним) жртвама трговине људима.

 15191_1.jpg

Тренингу су присуствовали сви чланови Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице, као и гости из других Локалних тимова и стручни радници и професионалци који се баве проблемима трговине људима из Сремске Митровице, Панчева, Зрењанина, Кикинде, Бачке Тополе.

Координатор Локалног тима Града Суботице Илија Ђукановић овом приликом је истакао да су током дводневног тренинга стручни радници из установа, инстутиција и организација имали прилике да искажу своја искуства и проблеме са којима се суочавају у борби против трговине људима.

 15191_2.jpg

„Заједнички закључак је да су овакви тренинзи потребни ради константне едукације и усавршавања а као изазови и препоруке за наредни период јесте повећавати број запослених у институцијама и установама који би се значајније посветитили проблематици борбе против трговине људима“, нагласио је Ђукановић.

Тренинг се спроводио у заједничкој сарадњи УГ Атина и Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице.

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>