Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Закључен Меморандум о разумевању између Града Суботице и аустријске компаније „Фелер“

10.05.2022.

У Суботици је данас закључен Меморандум о разумевању између Града Суботице и Привредног друштва „Фелер“ д.о.о. Суботица, из Суботице. Меморандум су, у Зеленој Сали Градске куће, потписали градоначелник Стеван Бакић, у име Града Суботице, и генерални директор и власник аустријске компаније „Фелер“, Барбара Ашер, и директор „Фелер“ д.о.о. Суботица Небојша Милошевић, у име привредног друштва. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изразио задовољство што је у име Града Суботице потписао Меморандум о разумевању са угледном аустријском компанијом „Фелер – Њумајер група“ која се бави развојем, производњом и дистрибуцијом каблова за напајање.

 15134_1.jpg

„Суботица је седиште српског огранка ове међународне пословне групације која, осим Аустрије, има производне и продајне капацитете у Мађарској, Великој Британији, Америци и Хонг Конгу. Захваљујемо се менаџменту компаније и овде присутној генералној директорици и власници Барбари Ашер што су се одлучили да своје пословање прошире и на Србију, и то баш у нашој Суботици. То је велики дан за наш град и државу Србију, а о каквој је компанији реч говори и податак да њихове производе купују и компаније попут ’Боша’, ’Хјулит Пакарда“ и ’Циска’“, рекао је Бакић.

Он је истакао да захваљујући политици председника Србије Александра Вучића инвеститори долазе, и да Слободна зона Суботица, као и суботичка Привредна зона „Мали Бајмок“, настављају да се развијају.

„Мир и стабилност за које се залаже председник Вучић омогућавају да нам инвестиције долазе и да се улаже, како у град Суботицу, тако и у нашу државу Србију. Данас је за нас посебан дан, јер се у Меморандуму о разумевању наводи да ће компанија ’Фелер’ да уложи до пет милиона евра у изградњу сопственог производног погона у нашој Слободној зони и да ће у првој фази запослити око стотину радника. Град Суботица је у овом документу изразио своју спремност да инвеститору максимално убрза и олакша све процедуре и да обезбеди потребну инфраструктуру за приступ парцелама на којима ће се градити фабрика“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

 15134_2.jpg

Додао је да је поносан на његов тим, на руководство и запослене у Слободној зони Суботица и све оне који су дали свој допринос да се овај меморандум закључи, и да се сада иде у даљу реализацију.

„Сви ми у Градској кући и градским службама и предузећима уложићемо максималан напор да се у што краћем року окупимо овако на отварању новог производног погона у нашем граду. Барбари Ашер, њеним сарадницима и запосленима у компанији желим пуно среће и успеха у пословању и раду“, поручио је градоначелник Бакић.

Уз изражавање захвалности градоначелнику Бакићу на срдачном пријему на какав, како је рекла, до сада нигде није наишла, Барбара Ашер је казала да је тако топла добродошлица знак да је компанија „Фелер“ добродошла у Суботицу.  

 15134_3.jpg

„У нашој компанији у Аустрији имамо много запослених људи из ваше земље који ми одавно говоре да наше капацитете проширимо отварањем фабрике у Србији. Рекли су ми и да је Србија сјајна земља, да су овде људи добри и да је кадар изузетно стручан. Тражили смо где ћемо да отворимо фабрику и на крају смо, у сарадњи са Привредном комором Аустрије у Београду, одлучили да је Србија права земља за нас. На предлог Небојше Милошевића, дошли смо у Суботицу и уверили се да је био у праву. Ми ћемо се заиста потрудити да будемо успешни и да испунимо ваша очекивања. У име компаније и своје име још једном се захваљујем градоначелнику на дивном и срдачном пријему“, казала је Барбара Ашер.

15134_5.jpg

Потписивању Меморандума о разумевању присуствовали су градски менаџер и помоћница градоначелника за економски развој и међународну сарадњу, Загорка Панић, члан Градског већа задужен за област привреде Срђан Самарџић и директор Слободне зоне Суботица, Саша Граворац.

15134_4.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIИзборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

Free Robux

festivals("$this->lg"); ?>