Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Одржан 16. Меморијални турнир „Рефик Мемишевић – Брале“

07.05.2022.

У Хали спортова „Дудова шума“ данас је одржан традиционални, 16. по реду Меморијални турнир „Рефик Мемишевић – Брале“ у рвању грчко-римским стилом за рваче узраста до 17 година, на коме је учествовало око 70 такмичара из Србије, Мађарске, Хрватске и Словеније у мушкој и женској конкуренцији. Турнир је отворио градоначелник Суботице Стеван Бакић који је нагласио да овај изузетан спортски догађај већ 16 година чува сећање на Суботичанина Рефика Мемишевића Бралета и слави његове спортске успехе.

15124_1.jpg 

„Мемишевић је био шампион свог клуба, свог града, своје земље и света, људска и спортска величина и кроз овај турнир ми чувамо успомену на њега и све спортске вредности које су га красиле. Нажалост, из објективних разлога, што због короне, што због политичке нестабилности у Европи и разних светских криза, ове године такмичари из иностранства нису успели да дођу у већем броју,  али то не сме и не може да умањи значај овог меморијала. Ове године први пут имамо и женске такмичарске категорије, што показује да долази до напретка и развоја како рвачког спорта, тако и овог турнира. Захваљујем се свима који су се одазвали позиву да учествују на турниру, такмичарима желим да постигну што боље резултате, а нашим гостима угодан боравак у Суботици“, рекао је градоначелник Стеван Бакић.

Уочи званичног отварања Меморијалног турнира „Рефик Мемишевић – Брале“, присутнима у Хали спортова обратили су се спортски директор Рвачког клуба Спартак, легенда нашег рвања и  Мемишевићев тренер, Сретен Дамњановић, и председник Спортског савеза Србије и наш прослављени репрезентативац у рвању грчко-римским стилом, Давор Штефанек.

15124_6.jpg

Победнице овогодишњег меморијалног турнира у рвању грчко-римским стилом у  женској конкуренцији су Ана Кобло (43 кг, Мађарска), Јана Петровић (57 кг, Србија), Маша Перовић (65 кг, Србија) и Вероника Вилк (73 кг, Хрватска). Најбољи у мушкој конкуренцији били су Ласло Мозеш (45 кг, Мађарска), Даниел Озвеђ (48 кг, Србија), Тин Турковић (51 кг, Хрватска), Ботонд Дајц (55 кг, Мађарска), Дејан Беркец (60 кг, Србија), Јован Миолски (65 кг, Србија), Антал Вамош (71 кг, Србија), Бранко Ђукић (80 кг, Србија), Алексеј Махарита (82 кг, Мађарска) и Арпад Лакатош (110 кг, Мађарска).

Посебно признање, трофеј Рефика Мемишевића победнику у категорији 110 кг у којој је рвао  Мемишевић, отишло је у руке Арпада Лакатоша из Мађарске, коме је пехар уручила Сања Свилар, ћерка покојног Мемишевића.

15124_2.jpg

За најбољег такмичара турнира у женској конкуренцији проглашена је репрезентативка Србије, Маша Перовић, а за најбољег такмичара у мушкој конкуренцији репрезентативац Србије Јован Миолски. Њима је пехаре уручио градоначелник Суботице Стеван Бакић.

У генералном пласману, прво место на Меморијалном турниру „Рефик Мемишевић – Брале” у женској конкуренцији припало је репрезентацији Србије, која је освојила 70 бодова, друго место заузела је Мађарска (40 бодова), а треће Хрватска (33 бода). И у мушкој конкуренцији екипни првак Меморијала је селекција Србије (225 бодова), друго место припало је Мађарској (160 бодова), а треће Хрватској (99 бодова). Представницима репрезентација Србије, Мађарске и Хрватске у обе конкуренције пехаре је предао градоначелник Стеван Бакић.

15124_4.jpg

Признања су уручивали и Сретен Дамњановић, Давор Штефанк, потпредседник Спортског савеза Србије и освајач сребрне олимпијске медаље ваздушним пиштољем у Токију, Дамир Микец, члан Градског већа задужена за област спорта и омладине, Наташа Алексић, генерални секретар Спортског савеза Суботице, Дејан Вуковић, директор Војвођанске  рвачке академије у Кањижи, Золтан Балинт, брат Рефика Мемишевића, Шефик Мемишевић, и делегат такмичења Саболч Пал.

У оквиру церемоније званичног отварања овогодишњег меморијалног турнира у рвању грчко-римским стилом, интонирана је химна Србије „Боже правде“. Организатор традиционалног, 16. по реду Меморијалног турнира „Рефик Мемишевић – Брале“ био је Рвачки клуб „Спартак“.

 15124_5.jpg

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја