Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић отворио Првенство Србије у гађању ваздушним оружјем

07.05.2022.

Град Суботица и Стрељачки клуб „Спартак“ овог викенда су домаћини најмасовнијег националног шампионата у календару Стрељачког савеза Србије. Првенство државе у гађању серијском ваздушном пушком за све категорије и стандардним ваздушним пиштољем за пионире и пионирке (Б и Ц програм), које се данас и сутра одржава у сали Техничке школе „Иван Сарић“, прогласио је отвореним градоначелник Суботице Стеван Бакић који је том приликом истакао да је ово првенство, у организационом смислу, веома велики успех и спортски догађај за Суботицу, с обзиром на то да овакво такмичења у стрељаштву у овом граду није организовано последњих 30 година.

 15123_1.jpg

„Домаћин овог дводневног, најмасовнијег националног такмичења у стрељаштву на коме ће се надметати више од 500 такмичара из свих стрељачких клубова из наше земље је Стрељачки клуб ‘Спартак’, основан 1981. године. То је један од спортских колектива који чине велику породицу Спортског  друштва железничара ‘Јован Микић Спартак’, најмасовнијег спортског друштва у Републици Србији, Тренутно имају 207 регистрованих чланова, од којих се 50 активно такмичи у све три категорије: пионирској, јуниорској и сениорској. Пожелео бих свим учесницима пуно среће у наступима и добре резултате, а драгим гостима пријатан и угодан боравак у нашој лепој Суботици”, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

За наступ на Првенству Србије  у гађању серијском ваздушном пушком у све три категорије (пионирска, јуниорска и сениорска), традиционалној дисциплине која је у првом плану и по обичају окупља све генерације (ове године узраста од девет до 69 година), пријавило се 428 стрелаца из 53 клуба.

15123_2.jpg

Организатори овог такмичења  поручују да радује и све већи број учесника у надметањима пиштољем за најмлађи узраст. Дисциплина пиштољ за пионирке и пионире је од 2020. године у програму националних првенстава Србије, а на овом првенству у Суботици  ће се надметати 75 девојчица и дечака.

На данашњем програму су такмичења пионирки и пионира (пушка) и пионирки и пионира (пиштољ). У недељу, 8. маја, надметаће се јуниори и јуниорке (пушка), и сениори и сениорке (пушка).

15123_3.jpg

У оквиру церемоније свечаног отварања првенства интонирана је и химна Србије „Боже правде“.

Покровитељи Првенства Србије у гађању серијском ваздушном пушком за све категорије и стандардним ваздушним пиштољем за пионире и пионирке (Б и Ц програм) су Град Суботица и Спортски савез града Суботице.

 

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја