Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Почела „Недеља православља“

11.04.2022.

У Задужбини Душана Радића вечерас је почела „Недеља православља“, културно-духовна манифестација која је по свом садржају, броју учесника и предавача највећа стална манифестација Центра, у оквиру које ће од 11. до 17. априла бити одржано седам програма. Отварању „Недеље православља“ присуствовао је и члан Градског већа Града Суботице Срђан Самарџић који је, обраћајући се присутнима у име суботичке локалне самоуправе, градоначелника Стевана Бакића и своје име, рекао да ова манифестација истрајава преко три деценије у нашем граду и да „нас је православље и светосавље као његов српски израз увек чекало на овој адреси“.

 15075_1.jpg

„Да се окрепимо, да се обновимо и изађемо из ове Задужбине спремни да се боримо са недаћама, да решавамо проблеме. Данас се боримо за бољитак у нашем граду, за његов развој и остваривање свих потенцијала Суботице. Месец април доноси нам радост Васкрса и уверење да ћемо успети да сачувамо своју земљу, народ и град од невремена које бесни у међународним односима“, истакао је Самарџић.

Додао је да комунални, инфраструктурни, саобраћајни и привредни развој Суботице мора пратити и јачање капацитета за стварање и неговање културе и уметности.

15075_2.jpg 

„Зато као град остајемо посебно посвећени нашим градским и националним културним друштвима и установама, међу којима центар 'Свети Сава' заузима једно од најважнијих места и увек ће моћи да рачуна на подршку за ове племените и веома важна програме“, поручио је Срђан Самарџић.

Свечано отварање манифестације обележила је изложба слика „Трагање за вером“, знаменитог београдског и српског архитекте и мајстора цртежа, Стевана Ј. Мићића, а „Недељу православља“ отвореном је прогласио протопрезвитер отац Душан.

15075_3.jpg

Организатор „Недеље православља“ је Српски културни центар „Свети Сава“.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>