Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Представљена нова расвета у Савременој галерији

27.01.2022.

Народни посланик и председник Скупштине града Суботице др Балинт Пастор (Dr. Pásztor Bálint) присуствовао је данас представљању нове галеријске расвете у неколико изложбених сала спратног дела Савремене галерије. Расвета је уграђена средствима у висини од три милиона динара које је Министарство културе и информисања доделило Савременој галерији у оквиру пројекта „Градови у фокусу“, који је јединицама локалних самоуправа пружио прилику да унапреде своје капацитете и културну понуду, у сарадњи са установама, уметничким и другим удружењима у области културе, као и појединцима и другим субјектима у култури.

 14925_1.jpg

Уз подсећање да Савремена галерија у априлу ове године обележава шездесету годишњицу постојања и рада, др Балинт Пастор је, обраћајући се медијима, рекао да  повод данашњег окупљања није тај значајан јубилеј, већ представљање нове расвете, нових расветних елемената који су постављени захваљујући успешној апликацији Савремене галерије на конкурсу Министарства културе и информисања Републике Србије „Градови у фокусу“.

„Завршена је прва фаза пројекта која је обухватала уградњу расветних елемената у четири просторије Савремене галерије и комплетне грађевинске радове, док ће се у другој фази расвета уградити у следеће четири просторије. Тада ће и нека паметна решења бити реализована како би све то било савремено, пошто се ради о Савременој галерији“, истакао је др Балинт Пастор.

 14925_2.jpg

Навео је да се налазимо у палати Ференца Рајхла, једној од најлепших грађевина у Суботици, и да Савремена галерија и те како има велику улогу и значај у културном животу не само Суботице већ и нашег региона.

„Због тога је добро што се овај пројекат, чија је вредност три милиона динара, успешно реализује. Од понедељка ће у овим просторијама бити отворена изложба, тако да ће то бити и премијера нове расвете. Желео бих да се захвалим директору и запосленима у Савременој галерији што на овај начин воде рачуна о овом објекту и о потребама грађана Суботице у сфери културе“, нагласио је др Балинт Пастор.

Директор Савремене галерије Арпад Блашко изразио је захвалност председнику Скупштине града Суботице др Балинту Пастору и на подршци коју пружа Савременој галерији, као и Градској управи која је, како је рекао, предала апликацију за пројекат „Градови у фокусу“.

 14925_3.jpg

„Мислим да је ово један јако битан тренутак за све нас, пошто већ дуги низ година чекамо на галеријску расвету. Ово је и добар увод за прославу 60 година постојања некадашњег Ликовног сусрета, данас Савремене галерије Суботица. Реч је о најсавременијој и најмодернијој галеријској расвети тако да ће уметничка дела, што је и најважније, бити адекватно осветљена. Веома је важно да идемо у корак са временом и да предузимамо све што је у нашој моћи за, пре свега, уметнике из Суботице, а наравно и шире, тим пре што је Савремнена галерија из године у годину све значајнија установа културе у региону“, казао је Арпад Блашко.

14925_4.jpg 

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја