Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Одржана 18. седница Скупштине града Суботице

20.01.2022.

На 18. седници Скупштине града Суботице, одржаној данас у Великој већници Градске куће, усвојено је свих 15 тачака дневног реда. Одборници су, већином гласова, донели решења о давању сагласности на програме пословања за 14 предузећа – 12 јавних и јавно комуналних предузећа и два друштва са ограниченом одговорношћу – за 2022. годину.

 14909_1.jpg

Председник Одборничке групе „Александар Вучић – за нашу децу“, Вељко Војнић, изјавио је, обраћајући се са скупштинске говорнице, да су програми пословања урађени квалитетно и у складу са Уредбом Владе Србије, усвојеном половином октобра прошле године, којом су утврђени елементи годишњег програма за 2022. годину, заједно са смерницима и обавезним обрасцима.

14909_3.jpg

„Посебно бих похвалио што се имплементира Закон о родној равноправности, што се имплементирају повећање зарада и кад је у  питању минимална зарада, али и повећање које из године у годину расте, а све у  складу са пројекцијом Владе Србије, Министарства  финансија и уредбама Владе Републике Србије. Оно што такође треба похвалити јесте да се смањују расходи за специјалне намене, јер у том случају остаје више средстава за извршење основне делатности наших предузећа у јавном сектору чији је циљ да пруже што квалитетнију и што бољу услугу нашим грађанима“, нагласио је, између осталог, Вељко Војнић.

Програме рада јавних и јавно комуналних предузећа и два друштва са ограниченом одговорношћу подржали су и одборници из редова Савеза војвођанских Мађара, сматрајући да су, како је навео председник Одборничке групе СВМ-а Јанош Нагел, темељно припремљени и да су планирана пословања која ће задовољити потребе грађана Суботице.

 14909_4.jpg

- Расправа о овој тачки дневног реда је веома битна, тим пре што обим буџета града Суботице за 2022. годину износи нешто више од 7,5 милијарди динара, а укупан обим средстава којима располаже ових 14 предузећа 6,5 милијарди динара. То је огроман износ и сва јавна предузећа и оба друштва са ограниченом одговорношћу су предвидела неопходне инвестиције. Сви су позитивно пословали у 2021. години, што значи да су програми пословања добро припремљени. Верујем да ће тако бити и ове године. Јавно предузеће ‘Суботица-транс’ једини је изузетак, оно негативне пословне резултате бележи од 2020. године, али такво њихово пословање није резултат лошег рада руководства и запослених у том предузећу, већ чињенице да је њихова делатност највише погођена пандемијом корона вируса”, истакао је Јанош Нагел.

14909_5.jpg

 

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја