Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић посетио прву бебу рођену у 2022. години у нашем граду

12.01.2022.

„Данас смо, поштујући све епидемиолошке мере, посетили дивну породицу Ролц, чији је син Урош прва суботичка беба рођена у новој 2022. години. Уз честитке на принови, поносним родитељима Николини и Горану уручили смо поклон картицу у новчаној вредности од 100.000 динара, а Уроша и његовог брата Вељка смо даривали и пригодним поклонима и тиме наставили једну лепу традицију“, изјавио је градоначелник Суботице Стеван Бакић након обиласка прворођене бебе у нашем граду у 2022. години – Уроша Ролца, рођеног 1. јануара, у 12.25 часова у породилишту суботичке Опште болнице.

14894_1.jpg 

Град редовно новчано помаже све труднице и мајке, рекао је Бакић и додао да је данас прилика да истакне шта је то што наш мали суграђанин и његови родитељи могу да очекују од своје државе.

„Захваљујући новим републичким мерама, родитељи ће за друго дете, попут Урошевих родитеља, осим једнократних 5.000 динара намењених за набавку опреме за дете, и 10.640 динара месечно које ће добијати током следеће две године, као подршку добити и изузетно значајну једнократну помоћ од 100.000 динара. Дакле, мајке које се одлуче да роде друго дете, добиће од своје државе укупно 355.000 динара“, навео је Бакић.

14894_2.jpg

Подсетио је како је за прво дете износ са 100.000 динара увећан на 300.000 динара једнократно и да је то део ширег пакета мера подршке рађању које је представио председник Александар Вучић и које ће помоћи да се зауставе негативни демографски трендови.

„Град Суботица прати подршку рађања деце коју је презентовао председник Александар Вучић и Влада Републике Србије. Још једном честитам породици Ролц и желим Урошу и његовом брату Вељку безбрижно детињство у нашем граду, а Суботичанима који желе да постану родитељи поручујем да ће имати подршку своје државе Србије и свог града“, нагласио је градоначелник Стеван Бакић.

14894_3.jpg

Супружници Николина (25) и Горан (31) Ролц захвалили су се градоначелнику Стевану Бакићу на поклонима и издвојеним средствима за њиховог Уроша. Николина је навела како је порођај протекао у најбољем реду, да је беба била тешка 3.090 грама и дугачка 50 центиметарa и да је њој ово друго дете.

„Породила сам се царским резом, све је било у реду. Урош је здрава, живахна беба и лепо напредује. Срећни смо због принове, а најрадоснији је његов четворогодишњи брат Вељко. Захваљујемо се градоначелнику и Граду Суботици на пажњи, поклонима и финансијској подршци“, казала је Николина Ролц.

14894_4.jpg

У породилишту суботичке Опште болнице 1. јануара 2022. године рођено је шест беба. У 2021. години укупно је рођено 1.318 беба, што је за двадесет више у односу на број беба рођених у 2020. години.

 

Референдум

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколМедија-центар и ПротоколПаркингВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података