Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Град Суботица потписник Париске деклaрације о Градовима брзог одговора

30.11.2021.

Поводом 1. децембра – Међународног дана борбе против сиде, у Београду је одржана конференција „Неједнакост. АИДС. Пандемија. – ДА СТАВИМО ТАЧКУ“ којој је присуствовао и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић, и том приликом, у име градоначелника Суботице Стевана Бакића, потписао Париску декларацију о Градовима брзог одговора.

14710_1.jpg 

Том декларацијом градоначелници се обавезују на убрзање настојања и напора да у својим градовима зауставе ширење сиде путем низа активности. Те обавезе и активности укључују и остваривање стратегије 90-90-90 коју је поставио УНАИДС - Програм  Уједињених нација за ХИВ/сиду, што би резултирало тиме да 90 одсто људи који живе са ХИВ-ом сазнају за свој ХИВ статус, 90 одсто људи који знају за свој ХИВ позитивни статус добију антиретровиралну терапију, а 90 одсто људи који су већ на терапији супресованим вирусним оптерећењем одржавају здравље уз редуковани ризик преноса ХИВ-а.

„Суботица је препозната као јединица локалне самоуправе која је у претходном периоду подржавала програме превенције ХИВ-а и помоћи и подршке особама који живе са ХИВ-ом и АИДС-ом, кроз сарадњу и подршку програма и сервиса које пружају организације цивилног друштва на локалу. У Суботици је то Удружење грађања 'Став +'“, изјавио је Илија Ђукановић.

Градови брзог одговора представљају глобално партнерство између Града Париза, Међународне асоцијације лекара који се баве лечењем сиде, Заједничког програма Уједињених нација за ХИВ/сиду и Програма Уједињених нација за људска насеља, у сарадњи са локалним, националним, регионалним и међународним партнерима и заинтересованим странама. Декларацију је од 2014. године до данас, потписало више од 300 градова и општина из целог света, међу којима су и градови и општине у Србији.

 14710_2.jpg

Париску декларацију данас су потписали и представници Новог Сада, Шапца, Зајечара, Ниша, општине Стари град и Новог Пазара, а претходне године то су учинили представници Сомбора, Крагујевца и општине Звездара.

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података