Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

На Палићу отворени 31. „Бербански дани“

11.09.2021.

Традиционална манифестација „Бербански дани“, 31. по реду, која слави завршетак бербе грожђа и другог воћа, одржава се овог викенда на Палићу. Велики број излагача воћа, поврћа, вина и ракије, старих заната, као и бројни посетоци још једном су показали због чега је ово једна од омиљених манифестација Суботичана. „Бербанске дане“ свечано је отворио председник Скупштине АП Војводине, Иштван Пастор који је, тим поводом, истакао да је овакво дуго трајање овог фестивала потврда енергије која је у нашим људима и која дешавање чини богатим и позитивним.

 14551_1.jpg

- Наше винарство је из године у годину све боље а наше виногорје све богатије и квалитетније са веома широком понудом која побуђује интересовање свих оних који дођу као гости. То је веома важно јер диже рејтинг целог подручја”, рекао је Пастор.

У протеклих годину дана, додао је, Палић је показао пуну виталност, без обзира на тешкоће са којима смо се суочавали, и листу дешавања обогатио новим садржајима.

 14551_2.jpg

„Учинак овог јула је девет одсто већи него у истом месецу прошле године што се тиче броја ноћења. То показује ту виталност. У току године су отворена два јавна тоалета, јер протеклх деценија није било ниједног. Нашли смо решење за оно што се дешавало на пешчаном штранду, измештен је авантура парк у Зоолошки врт и мислим да је нађено право место и што се тиче амбијента и што се тиче безбедности. Радимо на обезбеђивању средстава за изградњу аква парка а постоји озбиљан улагач за изградњу великог хотела између Президента и Мушког штранда. Сигуран сам да ћемо идуће године имати госте из Сегедина који ће доћи шинобусом, јер ће до тада бити завршена пруга између Суботице и Сегедина“, нагласио је Иштван Пастор.

Ред витезова вина „Арена Забаткиенсис“ је 19. пут део „Бербанских дана“. За пудара године проглашен је Никола Скендеровић из Љутова, док је овогодишња краљица бербе Адријана Бркљач.

 14551_3.jpg

Изложба воћа и поврћа може се погледати на Великој тераси, а по завршетку овогодишње, дводневне манифестације све ће бити донирано Дому за децу ометену у развоју „Колевка“.

За овогодишњу ракијаду су пристигла 83 узорка. Најбоља ракија на овогодишњим "Бербанским данима" је била виљамовка Ибоје Фекете. Изабран је и апсолутни победник, са највише освојених златних медаља, а то је произвођач са Палића, Имре Рачмањ.

14551_4.jpg 

 

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>