Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Одржан онлајн састанак локалних тимова за борбу против трговине људима

24.06.2021.

У просторијама Градске организације Црвеног крста Суботица, данас је одржан онлајн састанак представника локалних тимова за борбу против трговине људима градова Суботице, Кикинде и Сомбора на тему  „Како чувамо право на приватност и поверљивост података жртава трговине људима и других облика родно заснованог насиља“. Састанак се спроводи у оквиру пројекта „Сачувај приватност – одупри се притиску“, који подржава Европска унија.

14381_1.jpg 

Координатор Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице, Илија Ђукановић, изјавио је, тим поводом, да је посебан акценат на овом састанку дат значају Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) у заштити права на приватност и поверљивост података жртава трговине људима и са којим изазовима се суочава ВЈТ и које механизме користи у заштити права на приватност и поверљивост.

14381_2.jpg

„Такође, циљ састанка  је да се мапирају ризици и проблеми у очувању права на приватност и поверљивост жртве трговине људима и која је улога Локалних тимова за борбу против трговине људима. У свему овоме  веома је значајнаразмена искуства на локалном нивоу и веза организација цивилног друштва са релевантним институцијама. Састанак је у складу са Стратегијом превенције и сузбијања трговине људима и заштите жртава за период 2017-2022. и јачања локалних механизама и локалних тимова“, истакао је Ђукановић.

Заменик јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Суботици, Бранислав Ранков, рекао је да су жртве најчешће жене између 20 и 35 година старости, мада је, било и два случаја где су жртве била  малолетна деца.

14381_3.jpg

„Углавном је реч о сексуалној експлоатацији, уз примену силе и претње како би се одређене особе бавиле тиме. Ове године имали смо и један случај просјачења. За ово кривично дело, основни облик запречена је казна од три до12 година затвора, док су оне строжије за тежи облик када је жртва малолетна или су јој нанете теже телесне повреде“, навео је Ранков.

Онлајн састанку су присуствовали и представници Дирекције полиције, Центра за заштиту жртава трговине људима, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и УГ „Атина“.

Избори 2022

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0 Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/home/subotica/tmp) in Unknown on line 0