Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Одржан онлајн састанак локалних тимова за борбу против трговине људима

24.06.2021.

У просторијама Градске организације Црвеног крста Суботица, данас је одржан онлајн састанак представника локалних тимова за борбу против трговине људима градова Суботице, Кикинде и Сомбора на тему  „Како чувамо право на приватност и поверљивост података жртава трговине људима и других облика родно заснованог насиља“. Састанак се спроводи у оквиру пројекта „Сачувај приватност – одупри се притиску“, који подржава Европска унија.

14381_1.jpg 

Координатор Локалног тима за борбу против трговине људима Града Суботице, Илија Ђукановић, изјавио је, тим поводом, да је посебан акценат на овом састанку дат значају Вишег јавног тужилаштва (ВЈТ) у заштити права на приватност и поверљивост података жртава трговине људима и са којим изазовима се суочава ВЈТ и које механизме користи у заштити права на приватност и поверљивост.

14381_2.jpg

„Такође, циљ састанка  је да се мапирају ризици и проблеми у очувању права на приватност и поверљивост жртве трговине људима и која је улога Локалних тимова за борбу против трговине људима. У свему овоме  веома је значајнаразмена искуства на локалном нивоу и веза организација цивилног друштва са релевантним институцијама. Састанак је у складу са Стратегијом превенције и сузбијања трговине људима и заштите жртава за период 2017-2022. и јачања локалних механизама и локалних тимова“, истакао је Ђукановић.

Заменик јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Суботици, Бранислав Ранков, рекао је да су жртве најчешће жене између 20 и 35 година старости, мада је, било и два случаја где су жртве била  малолетна деца.

14381_3.jpg

„Углавном је реч о сексуалној експлоатацији, уз примену силе и претње како би се одређене особе бавиле тиме. Ове године имали смо и један случај просјачења. За ово кривично дело, основни облик запречена је казна од три до12 година затвора, док су оне строжије за тежи облик када је жртва малолетна или су јој нанете теже телесне повреде“, навео је Ранков.

Онлајн састанку су присуствовали и представници Дирекције полиције, Центра за заштиту жртава трговине људима, повереника за информације од јавног значаја и заштиту података о личности и УГ „Атина“.

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>