Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Најављено обележавање Светског дана Црвеног крста и Недеље Црвеног крста

07.05.2021.

Градска организација Црвеног крста Суботица ће Светски дан Црвеног крста 8. мај и Недељу Црвеног крста (8. – 15. мај) обележити низом активности, под слоганом који је определила Међународна федерација друштава Црвеног крста и Црвеног полумесеца „Незаустављиви” – Рачунајте на нас зато што и када је најтеже и даље смо заједно, најављено је данашњој прес-конференцији одржаној у просторијама ГО Црвеног крста на којој су се представницима медија обратили секретар ГО Црвеног крста др Синиша Трајковић и Илија Ђукановић, члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства.

 14271_1.jpg

Трајковић је рекао да је овај слоган потврђен у пракси прошле и ове године током пандемије вируса корона када су сва Национална друштва Црвеног крста и Црвеног полумесеца показали способност да се брзо прилагоде новим околностима и да своје програме и активности брзо организују на потпуно нови начин.

„Сваки четврти становник Републике Србије је у 2020. години од Црвеног крста Србије добио неки од видова помоћи и подршке, а сигуран сам да је и наша организација у Суботици дала значајан допринос таквом резултату. Данас помажемо заједници кроз помоћ здравственим радницима на пунктовима за имунизацију на којима је, по потреби и позиву надлежних из Дома здравља, ангажовано троје или четворо наших волонтера. Такође, као испомоћ у реализацији масовне имунизације волонтери су били ангажовани у локалном Позивном центру који има за циљ да контактира и подсећа суграђане за термине (ре)вакцинације, претходно заказане кроз систем 'еУправа'. Од формирања Позивног центра петнаестак волонетера обавило је нешто мање од 30 хиљада позива за (ре)вакцинацију“, казао је Трајковић.

Црвени крст  Суботица је пре извесног времена покренуо програм (телефонске) психо-социјалне подршке старијим суграђанима и особама са инвалидитетом под називом „Линија подршке“ (024/621-104), који је доступан од понедељка до петка од 9 до 13 часова, подсетио је Трајковић и додао да је ову могућност за месец дана искористило око седамдесетак грађана Суботице.

14271_3.jpg 

„У оквиру обележавања Недеље црвеног крста у нашем граду ће се  одржати низ активности, међу којима су онлајн такмичење о познавању рада Црвеног крста, радионице прве помоћи као увод у припреме за такмичење у пружању прве помоћи, здружена вежба цивилне заштите са огранком у Зрењанину. У недељу, 9. маја, делегација ГО Црвенок крста Суботица ће у част рођења Жан Анри Динана (8. мај), оснивача Црвеног крста, у суботичкој Општој болници посетити Одељење неонатологије и даривати родитеље који су на свет донели потомке на дан рођења Динана. Све бебе рођене током Недеље Црвеног крста током јуна ћемо такође даривати пригодним поклонима“, најавио је Трајковић.

Илија Ђукановић је, у име градоначелника Суботице Стевана Бакића и своје име, поздравио присутне на прес-конференцији, запослене и волонтере у ГО Црвеног крста.

„Хвала волонтерима на хуманости, солидарности, јединству, добровољности и на свим активностима које радите у оквиру ваших надлежности како би најугроженијим нашим суграђанима пружили помоћ. И ову прилику ћу искористити да се захвалим градској организацији Црвеног крст на сарадњи и  реализацији Програма Народне кухиње, за 1200 корисника) за које је Град у буџету определио 32 милиона  динара, реализацији Привременог прихавтилишта за најугроженије суграђане у зимском периоду за које смо определили 500.000 динара, као и за поделу пакета хране и хигијене за најугроженије суграђане за које смо у буџету Града определи четири милиона динара“, подсетио је Ђукановић.

 14271_2.jpg

Као што знате, додао је, од ове године унапредили смо сарадњу и после много година у буџету Града определили средства за јавна овлашћења Црвеног крста, која по закону припадају Црвеном крсту.

„То су Програм добровољног давалаштва крви и Програм деловања у несрећама, за шта смо определили 3,3 милиона динара. За све активности које заједно спроводимо са ГО Црвеног крста Суботица у буџету Града за ову годину укупно је опредељено 39,7 милиона динара, што је за 11 одсто више у односу на 2020. годину. Када сам већ споменуо добровољно давање крви, желим да скренем пажњу на потребу да се ова активност спроводи током читаве године, наравно у сарадњи са ГО Црвеног крста и Службом за трансфузиологију. Ми ћемо, као град подржати акције добровољног давања крви. Ово говорим зато што се акције добровољног давања крви не третирају као окупљања грађана, дакле не одлажу се акције давалаштва, а Црвени крст ове акције спроводи уз све епидемиолошке мере. Ово је, истовремено, и позив, апел и послодавцима да, када буду организоване акције добровољног давања крви, омогуће својим запосленима да то учине“, истакао је Ђукановић.

Илија Ђукановић је нагласио да ће, од ове године, у знак подршке обележавању Светског дана Црвеног крста,  8. маја бити постављена застава Црвеног крста изнад свечаног улаза у Градску кућу и да ће у вечерњим часовима Градска кућа бити осветљена црвеном бојом.

14271_4.jpg

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја