Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Завршен натпутњак преко Y - крака

24.03.2021.

Државна секретарка у Министарству за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру Емеше Урбан Лалић, Народни посланик и председник Скупштине града Суботице Балинт Пастор и заменик градоначелника Суботице и некадашњи државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн, обишли су данас натпутњак којим Мељкутски пут прелази преко Обилазнице око Суботице код Келебије, који је у потпуности завршен и отворен за саобраћај.

Народни посланик и председник Скупштине града Суботице Др Балинт Пастор истакао је да је у прошлогодишњем републичком буџету одвојено 250 милиона динара за ово улагање у локалну инфраструктуру. Натпутњак је изградила компанија „Војпут“ док је истоветно премошћавање обилазнице планирано на пачирском путу, за чега је такође обезбеђено 250 милиона динара у републичком буџету за ову годину. Он је објаснио да се ове инвестиције предузимају у корист локалних пољопривредника.

Он је даље обавестио медије да ће током године бити реализовани још неки пројекти путне инфраструктуре, предвиђени коалиционим споразумом између Савеза војвођанских Мађара и Српске напредне странке попут пута између Орома и Чантавира. У плану је и ревитализација путева, попут оног између Суботице и Сомбора или Бачке Тополе и Бајмока, као и проширење пута између Шупљака и Малих Пијаца.

Државна секретарка Урбан Лалић истакла је да је установила да су радови завршени на време и да је све у најбољем реду и говорила о својој улози у реализовању ових пројеката, уз обећање да ће се трудити да и други натпутњак буде завршен што пре.

Заменик градоначелника и некадашњи државни секретар у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Имре Керн, упознао је медије са детаљима конструкције натпутњака, рекавши да је исти 70 метара дугачак и да надвисује и планирану другу траку будућег ауто-пута на том простору. Он је нагласио да је изграђено и 650 метара прикључних путева са обе стране натпутњака и да су укључене и пешачко-бициклистичке стазе, што није уобичајено за овакве инфраструктурне објекте. Заменик градоначелника је изразио задовољство што је фреквенција саобраћаја на обилазници велика и у пандемијским условима, што сведочи о његовом покрајинском, па и националном значају.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја