Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић: Суграђанку Н.П. напали власнички пси

22.02.2021.

„Мобилизацијом и интервенцијом свих надлежних служби, установљено је да нашој  суграђанки Н.П. (55) у уторак, 16. фебруара 2021. године, на Сенћанском путу, на паркинг-простору испред установе ’Кућа здравља’ и зграде Суда теже телесне повреде није нанео чопор паса луталица, већ да су то учинили - власнички пси. Наша суграђнака се опоравља од задобијених повреда и надамо се да ће бити добро, а Град Суботица ће помоћи у чему год буде потребно. Предмет је у надлежности тужилаштва, које ће предузети даље кораке“, изјавио је градоначелник Суботице Стеван Бакић на данашњој прес-конференцији у Медија-центру Градске куће.

 14026_1.jpg

Уз апел на власнике да своје кућне љубимце не препуштају улици, градоначелник Бакић је рекао да власници паса на тај начин крше и закон, а и угрожавају животе својих суграђана.

„Тужилаштво прикупља још података у вези овог случаја и предузеће даље кораке. Главни виновник напада на нашу суграђанку је одузет од свог власника и смештен је у азил за псе. Повређена Н. П. га је препознала и потписала записник да јој је управо тај пас нанео све повреде на глави. Име и адреса власника су, такође, познати. Време, нажалост, не можемо да вратимо, али можемо да утичемо да се оваква ситуација више не понови, јер 90 одсто напада на улицама учине власнички пси. Молим грађане да се дозову памети и брину о својим љубимцима“, нагласио је градоначелник Бакић.

Град Суботица улаже доста у решавање комплексног проблема паса луталица, подсетио је градоначелник Бакић, и поручио да ће сви неодговорни власници паса бити санкционисани и да ће против њих бити максимално примењене све законске мере.

14026_2.jpg

„У решавање проблематике везaне за псе луталице, Град Суботица је у јануару ове године за рад Службе зоохигијене ЈКП 'Чистоћа и зеленило' издвојио нешто више од два милиона динара“, закључио је градоначелник Бакић.

Шеф Службе зоохигијене ЈКП „Чистоћа и зеленило“, Александра Буквић Еређин, навела је да је већ по првом опису паса које су дали радници суда и аутобуске станице, било је сумњиво да су у питању луталице.

„Рекли су нам да је у питању неколико мањих паса и један налик на хаскија, да је црн, са различитим очима и шиљастим ушима, што је нама био сигнал да је врло тешко да је у питању пас луталица. У сарадњи са Комуналном милицијом обишли смо крај и пронашли описаног пса и одузели га од власника. Тог пса смо и раније виђали на јавној површини, али када смо покушали да га ухватимо затекли смо га у дворишту без ланца. То нам је био показатељ да он излази напоље.  Пас је смештен у Прихватилиште и ради се његова процена и ветеринарска контрола“, рекла је Александра Буквић.

14026_3.jpg

Када су повређеној Суботичанки, додала је, показали слику пса, она се јако потресла, потврдила да ју је он напао и у сузама рекла да склоне фотографију јер нема снаге да је гледа.

Према речима начелнице Комуналне милиције Лауре Рајновић Еветовић, Комунална милиција је само током ове године добила 250 пријава против напада паса на улицама Суботице, a издато јe 20 прекршајних налога.

„За вођење пса без поводца казна је 8.000, а уколико животиња није вакцинисана и чипована санкција за власника је, по прекршајном налогу, 5.000 динара. Недавно су два власничка стафорда на Бајском путу напала једну жену, али су је, срећом, пролазници одбранили. Од свих напада паса који су се десили ове године, у 98 одсто случајева ради се о власничким псима", навела је Лаура Рајновић Еветовић.

14026_4.jpg

Изражавајући захвалност градоначелнику Бакићу, свим надлежним службама и медицинском и немедицинском особљу Опште болнице Суботица, директор ЈКП „Чистоћа и зеленило“, Слободан Милошев, подвукао је да jе, иако су прве информације указивале на то да се ради о псима луталицама, детаљном истрагом и утврђивањем чињеничног стања установљено да су нашој суграђанки Н.П. повреде нанели власнички пси.

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја