Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Одржана четврта седница Скупштине града Суботице

03.12.2020.

На четвртој седници Скупштине града Суботице, одржаној у Великој већници Градске куће,  донето  је Решење о доношењу Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Суботице у 2020. години, Одлука о изменама и допунама Одлуке о оснивању Туристичке организације града Суботице и Решење о давању сагласности на Другу измену Програма пословања Фондације за помоћ при лечењу тешко оболеле деце и омладине са финансијским показатељима за 2020. годину. Међу осам тачака дневног реда, колико је на данашњој седници укупно усвојено, одборници су донели и Решење о давању сагласности на Прву измену Програма пословања Фонда „Др Рехак Ласло“, Решење о именовању директора установе Зоолошки врт Палић и Решење о разрешењу и именовању представника Града Суботице у Скупштину Друштва са ограниченом одговорношћу „Пословни инкубатор“.

13814_1.jpg

Усвојени Програм заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији града Суботице у 2020. години, који Скупштина града доноси по претходно прибављеном мишљењу комисије коју образује градоначелник и уз сагласност Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде, састоји се из три дела, а то су: опште одредбе, услови заштите на простору заштићених природних добара и заштита пољопривредног земљишта у својини Републике Србије као и план коришћења пољопривредног земљишта са програмом радова.

Тренутно стање заштите и уређења захтева знатно већи број и опсежније мере и радове од предложених. Међутим, лимитиран износ средстава који се очекују за ове намене био је разлог да се утврде приоритети – изградња и одржавање канала за одводњавање, едукација, противградне мере, наводњавање и побољшање квалитета обрадивог пољопривредног земљишта. Средства за ове намене обезбедиће се од накнаде за давање у закуп земљишта у државној својини (Граду припада 40 одсто остварених средстава) и од накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта, где Граду такође, припада 40 одсто остварених средстава. Очекивана средства од накнаде за промену намене обрадивог пољопривредног земљишта су 1.000.000 динара, планирана средства од закупа пољопривредног земљишта у државној својини по програму 2020. године износе 62.377.000 динара, односно укупно 63.377.000 динара.

Одлуком о изменама и допунама Одлуке о оснивању Туристичке организације града Суботица извршено је усклађивање Одлуке о оснивању Туристичке организације града Суботица са Законом о туризму („Сл. гласник РС“, бр. 17/19) са предвиђеним изменама у погледу обављања делатности у области туризма, обављања послова управног одбора и надлежности надзорног одбора.

За директора установе Зоолошки врт Палић именован је Петар Савић, дипломирани економиста, који је и у претходном мандату био директор Зоолошког врта, а уместо Даниела Ђивановића, који је поднео оставку због тога што је постао народни посланик у Скупштини Републике Србије, за представника Града Суботице у Скупштини ДОО „Пословни инкубатор“ именован је Петар Звекан.

Одборници су донели и Решење о именовању чланова и заменика чланова Градског Савета родитеља Града Суботице и Решење о разрешењу и именовању чланова Школског одбора Економске средње школе „Боса Милићевић“.

13814_2.jpg 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и ПротоколЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Локална пореска администрација
Informator
Стратегија развоја