Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Inputrans
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
IPA SRB-CRO
Reload
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Манифестације

Отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“ у Суботици

05.11.2020.

Данас су, у улици Франкопана и Зрињског 27, отворене нове просторије Завичајне заједнице „Република Српска“ у Суботици. Скромној свечаности уприличеној тим поводом присуствовали су члан Градског већа задужен за област привреде, Срђан Самарџић и Борислав Максимовић, саветник за културу у Представништву Републике Српске у Србији.

 13768_1.jpg

Срђан Самарџић је, обраћајући се присутнима, подсетио да суботичка локална самоуправа чини све да конкретном подршком допринесе побољшавању положаја наших сународника које су бурни догађаји изместили са њихових вековних огњишта и приморали да нова огњишта граде и овде, у Суботици.

Истакао је да му је посебно драго што су о овом новоадаптираном простору обезбеђене и просторије у којима ће се организовати бесплатна настава за децу из свих завичајних удружења, између осталог и из српског језика и историје.

13768_2.jpg

„Град Суботица ће и убудуће, у границама могућности, пружати подршку заједницама и удружењима која истрајно и посвећено чувају свој језик, своје писмо, своју традицију, своју веру, дакле свој идентитет у целини. И на крају, дозволите ми поштовани пријатељи да у име градоначелника Стевана Бакића и своје име Завичајној заједници 'Република Српска' у Суботици пожелим пуно успеха у даљем раду“, нагласио је Самарџић.

Председник Скупштине Завичајне заједнице „Република Српска“ у Суботици, Мирослав Каран, рекао је, између  осталог, да је основни циљ овог удружења да негује и чува традицију и обичаје српског народа и све што нас оплемењује и подстиче да будемо бољи људи.

13768_3.jpg

„Да бисмо наш циљ остварили организујемо манифестације разних карактера. Покрећемо хуманитарне акције, промовишемо нашу историју и културу путем бројних трибина, укључујемо младе људе на којима је будућност и остварујемо чврсту сарадњу са другим удружењима и организацијама“, казао је Каран.

Поздрављајући присутне у име Представништва Републике Српске у Србији и директора Млађена Цицовића, Борислав Максимовић је казао да Завичајна заједница „Република Српска“ у Суботици на најбољи начин негује и чува обичаје и традицију свог завичаја.

Имали смо са вама, додао је, добру сарадњу и на бројним пројектима и надамо се да ће се она наставити, а све у циљу подстицања и јачања веза и сарадње Републике Српске и Републике Србије.

  13768_4.jpg

„Никад подршке и помоћи Републици Српској из Србије није недостајало, али та подршка и помоћ посебно је интензивирана последњих седам година. О тој помоћи и подршци сведоче бројни пројекти, од привреде до културе, који су финансирани од стране Владе Републике Србије. И зато сваку прилику користимо да се захвалимо руководству и грађанима Србије на свему што чине на јединству и очувању националног идентитета нашег народа, на успостављању културе сећања, на економском опоравку и препороду наших република“, нагласио је Максимовић.

Новоадаптиране просторије обухватају канцеларију и велику салу предвиђену за састанке, дружења, рад разних секција, две учионице за организовање бесплатне наставе за децу из свих завичајних удружења (српски, руски, енглески, математика, историја, рад на рачунарима, …), као и завичајну библиотеку.

13768_5.jpg

European City of Sport

ПОПИС 2022Избори за чланове националних саветаSUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIПОПИСУ ПОЉОПРИВРЕДЕ 2023Изборна комисија Града СуботицеМедија-центар и ПротоколLAP SpisakПаркингGradski savet roditeljaeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града СуботицеПлан Развоја АП ВојводинеЛокална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура СуботицеПрограма развоја туризма

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

 
Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената

Informator

Јавно достављање

Стратегија развојаЛице задужено за  заштиту података

 

festivals("$this->lg"); ?>