Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Додељени пакети хране и хигијене социјално угроженим породицама

16.10.2020.

Поводом обележавања Светског дана хране – 16. октобра и Међународног дана борбе против сиромаштва – 17. октобра, у просторијама Градске организације Црвеног крста Суботица уручени су пакети хране и хигијене социјално угроженим породицама. Средства за укупно 2.520 пакета хране и хигијене обезбеђена су у буџету Града Суботице за 2020. годину. Додели пакета присуствовао је члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић.

13742_1.jpg 

Ђукановић је, тим поводом, изјавио да се сваке године у буџету града Суботице определе средства за помоћ најугроженијим породицама у нашем граду.

„Ова активност спроводи се у сарадњи са Градском организацијом Црвеног крста Суботица и Центром за социјални рад града Суботице. У 2018. и 2019. години за ову активност смо били определили у буџету 3,1 милиона динара, а у овој години четири милиона динара. Укупно ће бити подељено 2.200 пакета хране и 320 пакета хигијене. Поред тога, нашим најугроженијим суграђанима путем Центра за социјални рад пружамо подршку у виду новчаних давања. Реч је о једнократној помоћи. У буџету града ове године за ту намену определили смо 7,5 милиона динара, а претходних година издвајано је по 6,5 милиона динара“, истакао је Илија Ђукановић.

Уз подсећање да је сарадња локалне самоуправе и Црвеног крста јако добра – како на додели пакета хране и хигијене социјално угроженим породицам тако и на спровођењу бројних активности везаних за Народну кухињу и борбу против пандемије корона вируса – Ђукановић је рекао да ће суботичка локална самоуправа и у наредној години пружити подршку свим програмима које реализује Градска организација Црвеног крста Суботица.

Секретар Градске организације Црвеног крста Суботица, др Синиша Трајковић, рекао је да се од 14. септембра до 17. октобра у календару активности Црвеног крста обележава „Месец солидарности“.

„'Месец солидарности', практично, завршавамо данас и сутра, обележавањем Светског дана хране, односно Светског дана сиромаштва и већ традиционално то обележавамо поделом пакета социјално угроженим суграђанима. Пакети су обезбеђени средствима града Суботице, путем поступка Јавне набавке. Добар део пакета је већ подељен у приградским месним заједницама, данас ћемо овде почети поделу нашим суграђанима из месних заједница 'Центар I', 'Центар II', 'Центар III' и 'Дудова шума'“, казао је Трајковић.

13742_2.jpg

 

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја