Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Inputrans
Colourful Cooperation
Reload
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Вести

Обележен Међународни дан глувих и наглувих

26.09.2020.

Међуопштинска организација глувих и наглувих Суботица, која обухвата и општине Мали Иђош и Бачка Топола, обележила је вечерас Међународни дан глувих и наглувих, 26. септембар. Пригодној свечаности уприличеној тим поводом у просторијама ове организације, у улици Жарка Зрењанина 19, присуствовао је и члан Градског већа задужен за област социјалне заштите и здравства, Илија Ђукановић.

13702_1.jpg 

Уз подсећање да је Град Суботица у 2020. години путем Јавног конкурса за финансирање или суфинансирање програма и пројеката у области друштвено хуманитарног рада определио средства у износу од 9,4 милиона динара, Ђукановић је, тим поводом, изјавио да је је у 2016. години путем Јавног конкурса опредељено 6,5 милиона динара што значи да, како је навео, повећање у 2020. години  износи 45 одсто.

„Четрдесет одсто укупних средстава опредељено је за организације чији су чланови особе са инвалидитетом. Путем Јавног конкурса за побољшање положаја глувих и наглувих у овој години опредељено је 900.000 динара. Град ће путем Јавних конкурса константно пружати подршку свим организација и у наредној години, а посебан  акценат ће бити на организацијама чији су чланови особе са инвалидитетом“, нагласио је Илија Ђукановић.

Међуопштинска организација глувих и наглувих Суботици окупља особе оштећеног слуха. Основана је 1948. године, са циљем њиховог економског, културног, политичког и социјалног уздизања, укључивања у свакодневни друштвени живот у локалној заједници, едукације, стручног оспособљавања и запошљавања.

Светски дан глувих и недеља глувих обележава се сваке године у последњој седмици септембра од 1958. године у знак сећања на оснивање Светске федерације глувих која је основана 23. септембра 1951. године.

13702_2.jpg

ПОПИС 2022
Изборна комисија Града Суботице

SUFINANSIRANJE MERA ENERGETSKE EFIKASNOSTIImunizacijaМедија-центар и ПротоколПаркингeZAHTEVIВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАПлана развоја Града Суботице

План Развоја АП Војводине
 Локална пореска администрацијаПријава музичког програма угоститељских објекатаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегДигитална култура Суботице

КОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator

Стратегија развоја

Лице задужено за  заштиту података

Ноћ Музеја