Посетите Суботицу Дубра управа
Управа за капитална улагања АП Војводине
Mreža za razvoj Subotice
ЛОКАЛНИ АКЦИОНИ ПЛАН ЗА УНАПРЕЂЕЊ E ПОЛОЖАЈА РОМА
ROMACTED
EU ZA TEBE
Colourful Cooperation
OPTI-BIKE
OPTI-BIKE
ART NOUVEAU
IPA CBC CRO-SRB
EU Briges
EU Briges
Exchange 5
Актуелности

Градоначелник Бакић обишао радове на изградњи спа центра са аква парком на Палићу

24.09.2020.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић обишао је данас радове на изградњи спа центра са аква парком на Палићу. Градоначелник Бакић је, тим поводом, изјавио да су за реализацију овог пројекта који се изводи у две фазе Влада Републике Србије, Покрајинска влада и Град Суботица обезбедили милијарду и сто једанаест милиона динара, да је због пандемије корона вируса продужен рок за завршетак радова и да би ова, за наш град веома значајна инвестиција требало да се оконча почетком марта 2021. године.

13698_1.jpg 

Уз подсећање да је камен-темељац за изградњу спа центра са аква парком на простору Мушког штранда на Палићу положен 15. децембра 2018. године, градоначелник Бакић је рекао да је прва фаза радова завршена, да су радови на другој, уједно и завршној фази отпочели у марту ове године, да је предвиђено да трају 250 дана и да се овај комплекс изгради до краја 2020. године.

„Због пандемије корона вируса и последица које је изазвала, конзорцијум извођача на челу са компанијом ’Алекс инжењеринг и констракшн’ из Београда често је радио са 50 одсто капацитета, рок за завршетак спа центра са аква парком продужен је за 110 дана, односно до почетка марта 2021. године“, истакао је градоначелник Бакић.

Реализацијом овог пројекта, а користећи природне изворе термоминералне воде на Палићу, развијаће се упоредо бањски, али и конгресни туризам, нагласио је градоначелник Бакић и додао да ће се све то одразити на привредно-економско окружење које ће привући бројне домаће и стране инвеститоре да свој капитал уложе управо на Палићу.

13698_2.jpg

„Ово је прилика да изразим захвалност Влади Србије и Покрајинској влади на огромној подршци у реализацији ове, за град Суботицу веома значајне инвестиције. Захваљујем се, такође, и конзорцијуму извођача на поштовању уговорених обавеза и квалитету радова које изводи, као и вама цењени представници медија на великом интересовању за реализацију овог пројекта”, рекао је Стеван Бакић.

Директор ДОО „Парк Палић“, Небојша Дарабош, подсетио је да се комплекс гради на простору површине 4,4 хектара, да ће се на 28,5 хиљада квадратних метара спољашњег простора изградити пет базена, од којих ће најмање један бити са термалном водом, а да ће се у затвореном објекту на површини од око три хиљаде квадрата – изградити пет базена и део са спа садржајима.

„Максимални капацитет комплекса је 2.500 корисника, с тим да је у затвореном делу предвиђено највише 500 посетилаца истовремено, док ће у спољашњим садржајима истовремено моћи да ужива 2.000 посетилаца“, казао је Дарабош.

Говорећи о другим улагањима, ове године, у Палић, он је навео да је „Парк Палић“ од ресорног министарства обезбедио средства за изградњу „Авантура парка“ који ће, како је рекао, обогатити садржај на Пешчаној плажи, као и за реконструкцију два тоалета, код „Мале гостионе“ и на Пешчаној плажи.

13698_3.jpg 

 

ImunizacijaВАНРЕДНА СИТУАЦИЈАМедија-центар и Протокол
Локална пореска администрацијаЛокални тим за борбу против трговине људимаПанонрегКОНТАКТ ЦЕНТАР 024Е-мејл за пријем електронских фактураПлаћање картицамаInformatorНацрт Локалног антикорупцијског плана Града СуботицеЛокални омбудсманГрадско правобранилаштвоЗАШТИТНИК ПАЦИЈЕНАТАФОНДАЦИЈА ЗА ПОМОЋ ПРИ ЛЕЧЕЊУ ТЕШКО ОБОЛЕЛЕ ДЕЦЕ И ОМЛАДИНЕУкидање печата

Дигитализација културне баштине
 Razvojni fond Vojvodine
Сервисне информације
Регистрација стамбених заједница
Установе културе
Образовне установе
Месне заједнице
Установе социјалне заштите и здрaвства
Спортски клубови
Наручивање докумената
Informator
Стратегија развоја